Rosita

Rosita

Rosita is een lief, zachtaardig en rustig meisje. Als je de definitie van “liefde” opzoekt in het woordenboek, zou daar eigenlijk “Rosita” bij moeten staan. Ze is een echt knuffelkontje waar je werkelijk geen kind aan hebt.

Rosita werd door een toerist van straat gehaald en verzorgd. De dame kon Rosita jammer genoeg niet mee naar huis nemen, maar deed wel haar best een veilig plekje te vinden. Dat vond ze bij Arantza en haar team in het asiel van Ayamonte. Rosita was direct thuis en stal de harten van het team. Helaas bleek na de standaard controles en bloedonderzoeken dat Rosita Felv positief is. Dat betekend dat zij geinfecteerd is met kattenleukemie.

Rosita woont al een paar jaar in het asiel en op een verkoudheid na is ze nooit ziek geweest. Felv katten kunnen met goede verzorging een fijn en goed leven leiden. Felv is namelijk een ziekte waarbij de weerstand van de kat afneemt. Als een Felv kat gewoon in een huis leeft met goede verzorging en goed voer kan zij prima nog jaren gezond leven. Maar een infectie kan haar de das om doen. Uiteraard vertellen we je graag meer over Felv in het intake gesprek.

Rosita is zo gezond als een vis, maar met dit testresultaat is het vinden van een familie in Spanje vrijwel onmogelijk. We gaan dus op zoek naar een lieve familie in Nederland.

Rosita kan prima samenleven met andere (Felv) katten en rustige honden, maar kan ook als enig huisdier heel gelukkig zijn. Kinderen vindt ze heel gezellig, vooral als ze haar lekker kammen en knuffelen natuurlijk.

Het maakt Rosita niet uit of ze wel of niet naar buiten kan. Ze vindt het binnen ook heel knus. In verband met haar Felv status is het beter Rosita lekker binnen te laten zodat ze niets oploopt. Indien een buitenruimte aanwezig is dient die wel 100% katveilig te zijn.

Rosita is gevacineerd, gesteriliseerd en gechipt. Dit lieve knuffelbeestje is helemaal klaar voor een fijn thuis. Ze neemt een koffertje vol knuffels en kusjes voor je mee!