Onze Partners

Meer over onze partners in het buitenland

A.P.A.P.A. – Ayamonte, Spanje

Hallo, mijn naam is Arantza en ik geef leiding aan de kattenopvang A.P.A.P.A. Onze stichting bevindt zich in de stad Huelva, Ayamonte, in het zuiden van Andalusië, Spanje. Ik begon in 2011 als vrijwilligster en beetje bij beetje kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Waar ik kan, werk ik samen om de kwaliteit van leven van onze  katten te verbeteren. Ik houd de gegevens van de katten bij, ik regel adopties in Spanje en in het buitenland, ik werk samen met de dierenarts, ik organiseer transport en vluchten. Verder houd ik de social media en onze website bij….. En dat is een hoop werk. En dat alles, zodat onze katten gezond en gelukkig zijn en we de perfecte familie voor ze kunnen vinden, waardoor we meer katten in nood kunnen helpen. Ik heb een prachtig team van 8 vrijwilligers en we vormen een grote familie, we werken samen en zijn verenigd in de zorg voor onze katten. In onze opvang hebben we totaal 100 katten. Dankzij de grote inzet van het hele team van Little Tigers, vinden we de beste families voor ze. We zijn erg blij met jullie enorme hulp. Aarzel niet, Adopteer een kat!

Bekijk de sponsorkatten van Arantza

Volg A.P.A.P.A op Facebook  | Bezoek de website

Catland Javea – Javea, Spanje

Mijn naam is Claire en ik ben de voorzitter van Stichting Catland Jávea. Het doel van Catland is om een kattenopvangcentrum te bouwen en van daaruit zwerfkatten te helpen: door het redden en opvangen van de katten, en lieve baasjes voor ze te zoeken. Maar uiteindelijk kunnen we de aanwas van nieuwe katten alleen beperken via sterilisatieprogramma’s en het voorlichten van de lokale bevolking over het belang van sterilisatie van de katten.

Toen ik in Spanje ging wonen en de hoeveelheid zwerfkatten en zieke katten zag, én de manier waarop ze door de lokale bevolking worden behandeld, was ik geschokt. Er moest iets gebeuren! Ik droomde van een speciale plek voor de katten. Een plek waar ze veilig zijn, liefde krijgen en de zorg die ze verdienen tot we een eigen familie voor ze vinden. Stichting Catland bestaat nu ongeveer 3 jaar. De Spaanse bureaucratie is overweldigend maar het lijkt erop dat de bouw nu toch echt spoedig zal beginnen.

In afwachting van alle benodigde vergunningen zijn we op kleine schaal begonnen met het vangen en castreren van zwerfkatten en -kittens. Na onderzoek, en soms behandeling, door de dierenarts plaatsen we de katten in pleeggezinnen. Terwijl de katten bijkomen van het leven op straat, zoeken wij een goed en liefdevol ‘huisje voor altijd’ voor ze. Dat is bijzonder moeilijk in Spanje, vooral voor volwassen katten. Door met Little Tigers te samen te werken, hebben we gelukkig al meerdere katten bij prachtige, liefhebbende families in Nederland kunnen plaatsen. Zodra ons opvangcentrum gereed is, kunnen we hopelijk nog veel meer katten een geweldige Nederlandse familie geven waar ze de liefde en zorg krijgen die ze verdienen. Little Tigers is van onschatbare waarde voor Catland en de katten van Javea.

We kijken ernaar uit om nog lang met Little Tigers samen te werken!

Volg Catland Javea op Facebook  | Bezoek de website

Manu – Madrid, Spanje

My name is Manuela, I have been an animal lover for as long as I can remember. I am from Romania where I have been volunteering and rescuing animals for ten years before relocating to Spain. Life in Spain, Madrid, as a rescuer, is different. There aren’t as many stray dog as back in my native country but there are a lot of wild cats living in colonies that need castration and it is one of my main focus, I catch, spay and release. Aside from wild cats, there are many abandoned house cats, living in poor conditions in local shelters, in need of a home. This is how my collaboration with Little Tigers started. They gladly offered to help and so, a lot of cats that would be difficult to place in homes in Spain, found homes in Holland. A lot of cats are now living in happy homes and a lot more are waiting. With every cat we help, there is one cat living a happy life!

 

Zante Strays – Zakynthos, Griekenland

Het idyllische eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland. Het is het meest zuidelijke eiland in de Ionische zee. Zante Strays is de naam van de stichting waarin een groep actieve mensen met een passie voor dieren op dit eiland samenwerken.

De stichting werkt zonder enige vorm van subsidie ​​van de overheid, maar sinds enkele jaren is er met hulp van vele donaties een dierenasiel opgericht. Zante Strays heeft alleen honden in hun asiel. Er zijn echter twee kleine particuliere pleeggezinnen van twee vrijwilligers waar kittens en katten tijdelijk kunnen verblijven. De pleeggezinnen zijn natuurlijk beperkt in het aantal katten dat ze kunnen opvangen en zitten voortdurend vol. Toeristen die vragen om een kat op te vangen, moeten dan helaas ook altijd met een teleurstellend ” nee, helaas geen plaats” worden beantwoord.  De pleeggezinnen hebben allebei een aantal katten en kunnen alleen nieuwe kittens en katten opvangen  door adoptie van een aantal van de al aanwezige katten die bij hen in de opvang zitten.

Elke geadopteerde kat redt dus twee dierbare zielen: de kat die is geadopteerd én de andere die zijn plaats inneemt in het opvanggezin. Voor de katten die geschikt zijn om te worden herplaatst, is in 2020 een samenwerking gestart met Little Tigers.

Deze Little Tigers wachten op een liefdevol thuis