Rufo

Rufo

Rufo, een non-stop spinner!

Rufo, een heerlijke kerel die duidelijk een thuis moet hebben gehad, werd op straat aangetroffen. Tja… het is vakantietijd en wat moet je dan met je huisdier? Onderbrengen in een asiel kost geld maar mensen besteden dat geld liever aan andere dingen.

Over de geschiedenis van Rufo kunnen we helaas niets vertellen. Zijn geboorte wordt geschat op augustus 2020. Hij woont nu bij een opvangster en is natuurlijk voordat hij daar naartoe mocht uitgebreid onderzocht door de dierenarts. Rufo is gezond, een ‘jeweetwel-kater’, gevaccineerd en gechipt. Zijn gedrag is gewoonweg fantastisch. Hij is sociaal en een ware gentleman. Hoewel hij op zijn tijd van spelen houdt is het geen druktemaker. Rufo is lekker rustig/ontspannen, liefdevol en hij gedraagt zich uitstekend. Als Rufo naast je ligt geniet hij écht van menselijke aanwezigheid. En dat laat hij merken ook! Hij ligt non-stop te spinnen, vooral als hij geaaid en geknuffeld wordt. Zo nu en dan komt Rufo op schoot maar hij ligt het liefst lekker tegen zijn mensen aan. Hij is met name geïnteresseerd in mensen en voedsel 😹. Rufo kan goed overweg met rustige kinderen, vanaf een jaar of 10.

In het opvanggezin waar Rufo nu woont zijn vier andere katten en twee honden. Beleefd als hij is gedoogt hij hen, maar er is geen interactie. Zachtjes gezegd: hij staat het toe maar hij is niet erg enthousiast in het maken van contact. Hij houdt zich op de vlakte en verwacht dat de anderen dat ook doen. Zolang zij hem, niet ‘lastig vallen’ of te dicht in zijn buurt komen zal het nooit tot ruzie komen, daar is Rufo veel te zachtaardig voor. Rufo denkt: “Geef mij de aandacht, geborgenheid en goede zorgen van mensen maar. Ik zal hen niet teleurstellen en laten zien dat ik erg aanhankelijk en rustig ben.”

Het maakt Rufo niet uit of hij binnen moet blijven of naar buiten mag. Een tuin of balkon moet wel veilig zijn zodat hij niet kan vallen of weglopen.

Die lieve schat verdient toch een mooie toekomst, een fijn huis waar hij voor altijd mag blijven?