Custard & Swirley

Custard & Swirley

Custard en Swirley, een onafscheidelijk duo.

Het verhaal van dit duo is echt heel bijzonder.

Swirley is als klein kitten met haar broertjes en zusjes gevonden in Spanje en in een opvanggezin terecht gekomen. Hun moeder was verdwenen en ze zouden het anders niet gered hebben. In dat gezin werd ook Custard opgevangen, een grote lieve kater. Omdat de kleintjes geen moeder meer hadden nam Custard de opvoeding op zich. Hij heeft hij de kittens alles geleerd, hij waste ze, speelde met ze en liet ze zelfs bij hem “drinken”. Kortom, hij was de ideale vader. Toen het tijd werd voor de kleintjes om op eigen pootjes te staan en een huisje te zoeken viel op hoe Swirley en Custard aan elkaar gehecht waren. Ze zijn stapelgek op elkaar en echt onafscheidelijk. Daarom zijn ze samen geplaatst in een gezin in Nederland.

In dat gezin waren nog een stel katten aanwezig. En dat bleek te druk voor Swirley. Ze werd doodongelukkig en ging uit stress ruzie maken met de andere dieren (behalve met Custard natuurlijk). Daarom moest het tweetal worden herplaatst.

Op dit moment zitten ze samen in opvang en dat gaat heel goed. Swirley heeft wat tijd nodig om iemand te leren kennen en zal de eerste dagen wat angstig zijn, maar de liefde gaat ook bij haar door de maag, dus na een paar dagen lekker eten komt ze wat los. Als je haar dan zachtjes aait als ze eet, en lief tegen haar praat, dan leert ze je kennen en zal ze beginnen met je vertrouwen. Ze gaat je dan volgen door het huis. En als ze je goed kent komt ze ook naast je liggen. Zo “helpt” ze bijvoorbeeld met werken als de opvangster aan het werk is op haar laptop. Heel lief. Swirley is nu ongeveer 1 jaar maar klein van stuk, ze lijkt nog altijd een kitten. Als Custard haar een wasbeurt geeft lijkt het nog altijd als of pappa Custard zijn kitten vertroeteld.

Custard is een gezellige allemansvriend. Hij is sociaal en houdt van knuffelen. Geen echte schootkat, maar wel altijd gezellig in je buurt. Het is een lekkere vriendelijke lobbes, heel relaxt. Custard is nog altijd de ideale vader voor Swirley, ze is echt zijn kleine meid. Het is ontzettend aandoenlijk om te zien hoeveel ze van elkaar houden.

Beide katten zijn speels, hengeltjes en balletjes zijn favoriet bij Swirley. Ze hebben geen buitenruimte nodig, maar als die er wel is moet die 100% zijn afgesloten. Maar beter kunnen ze als binnenkatten wonen, bijvoorbeeld in een appartement.

Custard is dus een allemansvriend en komt wel om aandacht vragen maar Swirley is bescheiden en vraagt zelf niet om aandacht. Maar als zij je kent is ze dus ook een gezellige huisgenoot. Bij andere dieren plaatsen we ze liever niet, dan komt Swirley niet tot haar recht.

Grappig detail is nog dat ze graag eten in hun reismandje. Dat is zo gegroeid omdat Swirley aanvankelijk bang was voor het mandje en ze haar er aan gewend hebben door er eten in te zetten. Inmiddels is ze totaal niet meer bang voor het mandje, maar eet ze er nog graag. Custard kent dat nu ook.

We zoeken voor deze geweldige katten een fijn, maar niet al te druk huis. Een persoon, of personen die (de eerste tijd) geduld heeft/hebben met Swirley, maar ook veel tijd en aandacht aan ze wil(len) besteden. Een rustige tiener is geen probleem, als het begrijpt hoe een kat is en dat Swirley’s liefde door de maag gaat. Geen andere dieren, want dan komt Swirley niet tot haar recht.

Beide katten zijn gezond, gesteriliseerd, ingeënt, en gechipt.

We gaat deze “vader en dochter” adopteren? Je zult er geen spijt van krijgen.