Rafael

Rafael

Rafael verdient een gelukkig leven

Aan de voet van de Akropolisheuvel stond een verlaten auto. Hierin had Rafael onderdak gevonden en zich verstopt, bekneld tussen de motor en kabels. Na zo’n 5 uur werd hij gevangen en meegenomen.  Na uitgebreid onderzoek door de dierenarts bleek deze lieverd Fiv-positief te zijn. Zelf heeft hij daar totaal geen last van en natuurlijk kan hij daar heel oud mee worden. Wél is het van belang dat Rafael supplementen krijgt om zijn immuunsysteem te versterken (zoals Vetommune of een ander merk). De dierenarts adviseert om zijn toestand te observeren en hem binnen een jaar nogmaals te testen. Verder is het gebruikelijk dat Fiv-positieve katten in plaats van een keer per jaar, tweemaal per jaar door de dierenarts gecontroleerd worden.

Rafael woont bij een lieve opvangster waar meer Fiv-katten verblijven. Hij is lief en een schat van een kat en past zich heel makkelijk in zijn nieuwe omgeving aan. Rafael  geniet met volle teugen van de aandacht in zijn tijdelijke thuis. Hij is gek op mensen, knuffels en kroeltjes, loopt met je mee en zit graag  bij je op schoot. Het liefst woont hij bij iemand die veel thuis is, er écht voor hem is en dat er met hem gespeeld wordt. Zijn nieuwe familie mag zich opmaken voor serieuze speelsessies want hij stikt van de energie. Wat betreft eten is hij ‘veeleisend’ en bezitterig; hij mag graag lekker smullen van zijn voer en daar moeten anderen van afblijven, punt! ; -)

Spelen is zijn lust en zijn leven. Zijn favoriete speelgoedjes zijn kleine balletjes. Makkelijke Rafael kan ook uitstekend overweg met honden. Met (kleine) kinderen heeft hij geen ervaring. Hij is ook leuk in de omgang met en sociaal naar andere katten toe.  Omdat lieve Rafael Fiv-positief is kan hij beter alleen wonen of met een ander katje dat Fiv -gediagnostiseerd is. Het leven met een maatje in huis is voor Rafael is geen must.

Als hij kon praten en schrijven zou hij een fantastische baan bij het plaatselijke roddelkrantje kunnen krijgen. Hij is nieuwsgierig en kan urenlang naar buiten staren. Hij houdt iedereen die langskomt in de gaten. Vanwege besmettingsgevaar voor andere katten is het het best dat Rafael binnen blijft. Als in zijn nieuwe huis een (kleine) buitenruimte is waar hij toch een frisse neus kan halen, dan is het van belang dat het balkon of de tuin 100% beveiligd is tegen val- of wegloopgevaar.

Meer informatie over Fiv vind je hier. Lees ook het verhaal van adoptanten Heidi en Bas over het leven met, onze Godot die ook Fiv heeft.

Natuurlijk kan de bemiddelaar u meer vertellen over Fiv.

Wij hopen op een fijn thuis voor lieve Rafael