Nora

Nora

Onze Nora is op straat opgegroeid, in een kustplaatsje in Andalusië. De vrijwilligers van een project dat zwerfkatten steriliseert en weer terug op straat zet, zagen dat dit een wel heel sociaal en rustig meisje was. Dit soort katten kan ter adoptie worden aangeboden en daarom werd Nora opgenomen in het asiel. Vanwege de slechte staat van haar gebit moesten helaas alle tanden en kiezen worden getrokken. Maar dat weerhoudt Nora er niet van om lekker te eten, liefst natuurlijk kattensnoepjes. Dieetvoer is niet nodig en ze kan ook gewoon droogvoer eten.

In het asiel doet ze heel goed: ze kan goed overweg kan met de andere katten en ook met de honden van de naastgelegen hondenopvang. Nora is zoals gezegd rustig en dat uit ze graag door lekker veel te slapen. Dromenland is haar favoriete bestemming 🙂 Spelen doet ze ook wel een beetje en wringt zich dan in allerlei gekke bochten om het balletje of speeltje te pakken te krijgen. Na het spelen is het weer de hoogte tijd voor dutjes, liefst in het zonnetje.

Nora is aanhankelijk en komt soms ook op schoot zitten. Ze kan prima samenleven met kinderen en ook met andere huisdieren. Omdat Nora zo kalm is, kan ze ook prima als enige kat gelukkig zijn. Een buitenruimte hoeft ze niet per se, hoewel een katveilig balkon altijd heerlijk is. Een tuin is natuurlijk ook welkom maar ook deze moet veilig zijn zodat Nora niet kan weglopen en weer aan de gevaren van de straat is overgeleverd. We zijn zuinig op dit mooie meisje.

Mag deze grote schat bij jou haar schoonheidsslaapjes komen doen?