loterij shelter friend oekraine

Kerstloterij voor de bouw van een kattenverblijf in asiel Shelter Friend

Oekraïne is voor veel van ons een ver-van-je-bed-show. De mensen zijn er vaak straatarm en in de winter is het er bitter koud: -20 graden is normaal. De dieren hebben het daar ook ontzettend zwaar. Ontelbare kansloze dieren leven er op straat. Katten en honden worden als wegwerpproducten behandeld. Dierenmishandeling is niet strafbaar in Oekraïne dus de wreedheden kennen geen grenzen. Laat staan dat er donaties of subsidies beschikbaar zijn om deze dieren te helpen.

Onze helden Marina en Aleysa uit Dnepropetrovsk konden dit onbeschrijfelijke leed niet langer aanzien en richtten het asiel Shelter Friend op. Marina wilde eigenlijk eerst alleen een sterilisatiecentrum oprichten want alleen al in de stad Dnepropetrovsk lopen zo’n 45.000 zwervertjes, en zwerfdieren worden gemiddeld maar 2 of 3 jaar oud. In de praktijk bleek het erg moeilijk om de dieren weer terug de straat op te zetten na de sterilisatie, ze waren er gewoonweg te slecht aan toe. Dus groeide het asiel, ondanks dat er niet eens een behoorlijke weg naartoe is, en ook geen stromend water.

Met zeer beperkte middelen doen Marina en Aleysa er alles aan om deze zwaar verwaarloosde dieren op te vangen. Zonder hen zouden deze dieren sterven aan hun verwondingen of omkomen door honger en vrieskou. Deze lieve mensen geven meer om de dieren dan om zichzelf.

Met onze loterij gaan we Shelter Friend helpen! De komende tijd nemen we jullie mee in de uitdagingen waar Marina en Aleysa dagelijks voor staan. Met de opbrengst van de loterij steunen we Shelter Friend bij de bouw van een onderkomen voor de katten. Op dit moment zitten alle katten, ziek en gezond, bij elkaar in Alyesa’s appartement van maar 63 vierkante meter. Soms zijn dat er wel 120! Binnenkort vertellen we je hier meer over op onze facebookpagina.

Lootjes kosten €5 per stuk en de trekking is op 21 december. We verloten onder andere 2 hoofdprijzen (Franciens Kattenagenda 2019) en leuke verrassingspakketjes.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Je inleg kun je overmaken op NL58 SNSB 0956 9884 07 t.n.v. Stichting Little Tigers, o.v.v. Loterij Shelter Friend. Betalen kan ook via Paypal: donaties@littletigers.eu of met iDEAL

Een geweldig resultaat!

Hoera! De eindstand van onze loterij is dat we maar liefst 242 lootjes hebben verkocht. Daarmee hebben we €1210 opgehaald voor de bouw van het kattenverblijf in asiel Shelter Friend! Bekijk onderstaand de trekking die 21 december ook live te volgen was op Facebook.

Iedereen die mee heeft gepeeld: ontzettend veel dank voor jullie inleg!

Geplaatst door Little Tigers op Vrijdag 21 december 2018