Trinito

Trinito

Trinito is een grote stoere kater van 7 jaar oud. Jaren geleden ontdekte een dame dat hij vast zat in een tuin in Spanje. Gelukkig liet zij hem niet aan zijn lot over en gaf hem regelmatig eten en drinken over de muur van de tuin. Toen de dame contact had opgenomen met het asiel, zijn zij er direct naartoe gegaan om Trinito te redden. Hij was erg bang en daardoor moeilijk te benaderen, heel voorzichtig klommen zij via een trap over de muur van de tuin.

Eenmaal in het asiel aangekomen, ontdekten de vrijwilligers dat hij een aantal tanden mist en dat hij een sterke vlooienallergie heeft. Het bleek echter onmogelijk om Trinito hiervoor te behandelen met een maandelijks pipetje en sindsdien wordt hij behandeld met een oraal tabletje. Dit beschermt hem 3 maanden tegen alle interne en externe parasieten. Door het slechte leven op straat was Trinito uitgedroogd en ondervoed; dagenlang heeft hij alleen maar gegeten en geslapen.

Trinito is een rustige kat die zijn ruimte nodig heeft. Hij is erg sociaal met mensen. Hij heeft heel veel liefde te geven en ontvangt deze ook meer dan graag terug. Hij ligt graag bij je te slapen en houdt ervan om geaaid te worden. Als hij er genoeg van heeft, geeft hij een zacht beetje in je hand. Dat doet natuurlijk geen pijn; het is maar een signaal dat señor Trinito klaar is met aaien 🙂

Trinito wil graag de koning zijn van alle katten: hij is erg dominant. Sinds een paar jaar is hij gelukkig wat rustiger geworden en vermijdt conflicten met de andere katten zoveel mogelijk. Gelukkig zijn er ook een paar katten met wie hij wel overweg kan. Trinito is een echte snoepkont, hij is dol op allerlei lekkere hapjes. Spelen met touwtjes en veertjes vindt hij helemaal te gek.

Trinito zou erg graag op een plek wonen waar hij zonder stress kan leven en de ruimte heeft om zichzelf te zijn. Wij zijn daarom op zoek naar een rustig baasje dat ervaring heeft met bijzondere katten en verder geen andere katten heeft. Hij houdt er niet van om overweldigd te worden; een gezin met kinderen onder de 14 jaar is echt te druk voor hem. Trinito kan wel goed met honden overweg.

Omdat Trinito een echte buitenkat is, is het belangrijk dat hij in een huis komt te wonen met een (grote) tuin. Deze dient uiteraard wel goed afgeschermd te zijn zodat hij niet de benen kan nemen. Verder is Trinito gezond, hij is ingeënt, gechipt en gesteriliseerd.

Vindt Trinito bij jou die liefdevolle plek voor altijd, waar hij in alle rust en ruimte kan voelen hoe het is om in een veilig huisje te wonen?