Trinito

Trinito

Trinito is een grote stoere kater van middelbare leeftijd die al lange tijd in het asiel in Ayamonte, Spanje, verblijft. Jaren geleden ontdekte een dame dat hij vast zat in een tuin in Spanje. Gelukkig liet zij hem niet aan zijn lot over en gaf hem regelmatig eten en drinken, over de muur van de tuin heen. De señora lichtte het asiel in over Trinito’s lot en de vrijwilligers zijn direct naar Trinito toegegaan. Hij was erg bang en daardoor zeer moeilijk te benaderen. Heel voorzichtig klommen zij via een trap over de muur van de tuin en wisten Trinito met engelengeduld uiteindelijk te redden.

Door het slechte leven op straat was Trinito uitgedroogd en ondervoed. Eenmaal aangekomen in het asiel, heeft hij dagenlang alleen maar gegeten en geslapen. De vrijwilligers ontdekten dat hij een aantal tanden mist en ook dat hij een sterke vlooienallergie heeft. Het bleek echter onmogelijk om hem hiervoor te behandelen met een maandelijks pipetje, en sindsdien wordt hij behandeld met een oraal tabletje. Dit beschermt hem 3 maanden tegen alle interne en externe parasieten. Een prima oplossing dus.

Trinito is een rustige kat die zijn ruimte nodig heeft. Hij is dol op mensen: hij heeft heel veel liefde te geven en ontvangt graag veel knuffels terug. Deze mooie jongen ligt graag bij je te slapen en houdt ervan om lekker geaaid te worden. Als hij er genoeg van heeft, geeft hij een zacht beetje in je hand. Dat doet natuurlijk geen pijn: het is alleen maar een typisch kattensignaal dat aangeeft dat men weer even klaar is met kroelen. Trinito heeft nog een twee andere hobby’s: hij is dól op allerlei lekkere hapjes en spelen, met touwtjes en veertjes, vindt hij ook helemaal te gek.

Door zijn moeilijke start op straat was Trinito langere tijd een echte einzelgänger. Maar metterijd heeft hij geleerd dat andere katten wél leuk zijn, zo lang ze maar sociaal zijn en het er niet te veel zijn. Hij blijft een haantje-de-voorste maar zoekt geen conflicten op met andere, niet-dominante katten. Trinito zou met maximaal 2 andere katten kunnen samenleven, mits die dus sociaal zijn en hem niet proberen te overheersen.

Trinito gedijt bij een rustig huisje; een gezin met kinderen onder de 14 jaar is bijvoorbeeld echt te druk voor hem. Met rustige, sociale honden gaat hij wel goed samen. Omdat Trinito een echte buitenkat is, is het belangrijk dat hij in een huis komt te wonen met een (liefst grote) tuin. Deze dient uiteraard wel goed afgeschermd te zijn zodat Trinito niet de benen kan nemen.

Vindt ons unieke Spanjaardje Trinito bij jou die liefdevolle plek voor altijd, waar hij kan voelen hoe het is om in een veilig huisje te wonen?