Tedi

Tedi

Onze Tedi heeft waarschijnlijk langere tijd op straat gewoond, waar hij werd gevoerd in het portiek van een mevrouw die zich het lot aantrok van deze lieve grote kater. Door zijn aanhankelijke karakter heeft de mevrouw het asiel gebeld en ze bijna gesmeekt om een plekje vrij te maken voor Tedi. De vrijwilligers hebben hem opgehaald en in het asiel bleek dat Tedi al gecastreerd was! Dat betekent dat hij waarschijnlijk ooit een gewone Spaanse huiskat is geweest, die ofwel op straat is gezet ofwel is weggelopen (het eerste is helaas normaler in Spanje). Tedi vond al snel zijn draai in het asiel. Hij gaat met de meeste andere katten gemoedelijk om, en ook met honden, maar als er andere grote katers in de buurt zijn, gaat hij zich dominant gedragen. Dat kent hij waarschijnlijk nog van het straatleven, waar nu eenmaal het recht van de sterkste geldt.

Inmiddels woont Tedi al een flinke tijd in het asiel en is het tijd dat hij ook eens zijn gouden mandje vindt. Hij is er ook echt aan toe aangezien hij inmiddels een beetje verdrietig lijkt te worden in het asiel, waar er zoveel andere katten zijn en ook zoveel wisselingen van de wacht: katten komen en gaan. Qua karakter is Tedi eigenlijk een hele gewone kat die aan de ene kat gek is op aandacht en knuffelen en aan de andere kant ook af en toe zijn rust en ruimte wil. Katten zijn nu eenmaal ook onafhankelijke dieren die graag hun eigen plan trekken. Niets afwijkends dus.

Tedi vindt het gezellig om lekker naast je te liggen slapen. Kroelen is zoals gezegd helemaal prima, maar op schoot zitten en opgetild worden vindt Tedi (nog?) niet voor de poes. Hij is rustig maar houdt ook van spelen en natuurlijk ligt hij als echte kat graag lekker te soezen in het zonnetje. Zoals gezegd is Tedi niet goed met grote katers maar verder kan hij goed met andere katten overweg. Hij heeft echter niet per se een andere kat nodig. Hondjes zijn ook geen probleem. Kinderen vindt Tedi ook leuk, als ze wat ouder zijn (vanaf een jaar of 12).

Tedi heeft echt een tuintje nodig waar hij lekker kan rondstruinen. De tuin moet echter wel katveilig zijn dus zo zijn afgeschermd met bijvoorbeeld gaas of een kattennet dat Tedi niet kan weglopen. Een gewone schutting is geen uitdaging voor hem want daar is hij zo overheen. Katveilig is dus echt een must voor deze stoere jongen.

Tedi heeft zijn koffertje al klaarstaan voor vertrek. Mag hij het bij jou komen uitpakken?