Ponyo

Ponyo

 

Ponyo, een wat verlegen maar vriendelijk zieltje 

Ponyo werd gevonden in een zogenaamde kattenkolonie. Dat zijn katten die op straat leven in een groepje en vaak overleven dankzij voer dat vrijwilligers geven.

Ponyo werd meegenomen door een aardige dame en mocht daar een tijdje wonen totdat er een plekje in het asiel voor haar was. Ponyo was erg verlegen in het begin en had tijd nodig om te wennen aan leven in een huis en de dagelijkse aandacht van mensen. Ze leefde er samen met een paar katten en een hond en daar kon ze goed mee overweg.

Na een tijdje ontspande ze en ging ze mensen meer vertrouwen. Ze paste zich goed aan aan de omstandigheden. Hoewel de vele katten in het asiel wat imponerend voor haar waren en sommige katten zich weleens afreageerden op arme Ponyo.

Ze had ook nog de pech dat ze een oogontsteking kreeg, die besmettelijk bleek te zijn. Ze is toen twee maanden in isolatie geweest. In die tijd heeft ze echt leren genieten van de aandacht en aaitjes van haar verzorgsters. Ze vindt het heerlijk als haar vachtje wordt geaaid. Haar oogontsteking is weer helemaal genezen en we gunnen Ponyo nu toch eindelijk haar eigen huis met liefhebbende mensen die begrijpen dat ze even tijd nodig heeft om te wennen maar dat ze veel liefde te geven heeft.

Ponyo kan binnen leven, dus is heel geschikt voor op een appartement. Ze hoeft niet naar buiten maar als ze op het balkon mag moet dat afgeschermd zijn zodat ze er niet af kan. Ze kan uitstekend wonen bij kinderen vanaf een jaar of 10. Ze kan ook goed overweg met andere katten als die niet dominant zijn. En een vriendelijke hond is ook een prima huisgenoot voor Ponyo.

Dit lieve meisje speelt nog weleens met de ballenbaan en zit graag op de krabpaal.

Wie gunt dit heerlijke meisje een fijne tweede jeugd?