Ody

Ody

Ody is een prachtige witte Perzische kat van vier jaar oud. Ody heeft deze vier jaar geleefd bij een oudere dame. Deze dame was dol op hem, en gaf hem alle aandacht die ze maar kon geven. Ze waren echt maatjes en hadden dan ook alleen elkaar nodig. De dame kreeg plots medische lichamelijke problemen en kon hierdoor niet meer optimaal voor Ody zorgen. Dit vond ze ontzettend erg. Juist omdat ze hem altijd alle aandacht heeft kunnen geven. Ody was haar koning in huis. Uiteindelijk heeft ze het moeilijke besluit moeten nemen om voor Ody een nieuw baasje te zoeken. Ze heeft contact gezocht met Liliya en gevraagd of zij hiervoor zou willen zorgen. Liliya heeft Ody bij de oude dame opgehaald en hem meegenomen naar haar opvang.

Eenmaal in de opvang zag Liliya dat de dame hoogst waarschijnlijk al langer niet meer optimaal voor Ody heeft kunnen zorgen. Ody zijn vacht zat vol met klitten, deze waren er niet meer uit te kammen. Om een vacht vol knopen te voorkomen moet de Perzische kat idealiter dagelijks grondig geborsteld worden. Wanneer de vacht vol met klitten zit, kan vaak alleen de dierenarts nog uitkomst bieden. De vacht wordt dan geschoren. Helaas is dit ook bij Ody de enige uitkomst. Hij wordt binnenkort ook bij de dierenarts geschoren. Maar maak je geen zorgen, zijn prachtige vacht groeit snel weer aan!

Ody is een hele lieve rustige kat. Door zijn werkelijk prachtige uiterlijk steelt hij echt de show. In de opvang is hij het liefst op zichzelf. Hij vindt alle andere katten maar druktemakers. Ze rennen en spelen steeds zo wild om hem heen. Waar is dat nou voor nodig? Ody wil het liefst lekker luieren op een zacht kussentje, of op je schoot knuffelen. Dat is veel fijner! Soms rollen de vrijwilligers wel eens een balletje naar hem toe. Dat balletje laat Ody rustig verder rollen, hij snapt echt niet waarom andere katten daar zo idolaat van zijn. Ody is zo zachtaardig en liefdevol, dat zelfs een muis hem zou kunnen verslaan. Hij zal zich nooit verdedigen, maar alles toelaten. Ody is de ideale knuffelpartner!

Voor de verzorging van Ody willen wij graag een aantal noodzakelijkheden opsommen. Bij een Perzische kat is het belangrijk dat je extra aandacht besteed aan de vachtverzorging, iedere dag grondig borstelen is nodig om klitten te voorkomen. Het gebied rondom de neus en de ogen moet goed gereinigd worden. Door de korte neus hebben Perzische katten vaak hulp nodig bij het reinigen van zowel de ogen als de neus. Dit kun je gemakkelijk met een vochtige doek doen. Bij het kiezen van de juiste voeding voor Ody geldt: hoe hoger de kwaliteit, hoe beter. Kies voor voeding die geschikt is voor Perzische katten. Ody eet het liefst nat-voer. Dit raden wij ook aan vanwege het hoge vochtgehalte.

Voor het gouden mandje van Ody zoeken wij een rustig huishouden zonder katten, honden en jonge kinderen. Ody heeft altijd binnen geleefd en wil dan ook erg graag een binnenkant blijven. Ody is heel rustig en ontzettend lief. Hij staat te trappelen om naar zijn nieuwe baasje te gaan. Hij heeft er zelfs zoveel zin in dat hij 1 of 2 mei al kan overkomen! Is dat niet geweldig?

Kun jij Ody alle zorg en aandacht bieden die hij nodig heeft? Reageer dan heel snel, want hij kan al over twee weekjes komen knuffelen.