Lilly

Lilly

Lilly: Aanhankelijk, pittig en speels

 

Bij het dagelijks eten geven van een groep van zo’n 15 zwerfkatten in Zakynthos, Griekenland, was daar in oktober 2023 ineens een paar weken oud poesje. Een kleine kitten, die overduidelijk tussen de groep zwerfkatten was gezet/achtergelaten, maar niet werd geaccepteerd door deze groep. De kleine kitten kreeg de naam “Lilly”. Lilly liep op iedereen af die voorbij kwam om contact te leggen. Omdat duidelijk werd dat ze het niet zou gaan redden in haar eentje, heeft een van onze vaste opvangers haar op Zakynthos tijdelijk onder haar hoede genomen.

Er werd een vast gouden mandje voor haar gevonden in Zeeland, maar helaas pakte dat niet goed uit met de kat des huizes, die het huis helaas niet wilde delen! Zo is Lilly vanaf begin januari 2024 opnieuw in een tijdelijk opvangadres gekomen. Deze opvangers hebben Lilly kennis laten maken met een oud oppashondje, en zodra Lilly vertrouwen erin had, ging dat goed samen.

Deze opvangers omschrijven haar als volgt:

Lilly is een lieve, aanhankelijke, nieuwsgierige en ondeugende jonge poes van (inmiddels) ongeveer 8 maanden oud. Ze heeft een actieve instelling; ze rent graag achter veertjes aan, speelt met balletjes, muisjes, touwtjes, rietjes noem maar op, alles is leuk!

Ze is energiek, sociaal, erg gericht op menselijk contact, een allemansvriendje. Lilly volgt je vaak overal in huis, nieuwsgierig als ze is, ze loopt achter je aan om hele “gesprekken” te voeren met je. Voor haar middagdutje en in de avond ligt ze graag op je schoot of op haar krabpaal, maar ‘s nachts is het echt “een must” dat ze bij je kan slapen in haar kattenbedje. S nachts in rust en zonder beweging, is Lilly ook in dromenland…maar als er in de morgen reuring is, gaat Lilly “aan” en begint het feest van spelen. Natuurlijk is vanachter het raam naar vogels kijken een favoriete bezigheid, het is aan haar miauwen te horen dat zij graag op jacht zou willen gaan. Als de opvangers (soms 5/6 uur) weggaan zoekt ze een lekker plekje op en gaat ze rustig slapen.

Maar Lilly heeft ook haar pittige kant en een eigen wil, dat wordt versterkt als ze haar energie niet kwijt kan. Ze heeft zeker “karakter” en persoonlijkheid…. Zo is het niet altijd duidelijk of en hoe lang zij geaaid wil worden en of opgepakt wilde worden. Dan kan ze (zachtjes) bijten of een tik geven. Nu Lilly langer bij de opvangers verblijft, gaat dat steeds beter: het is een kwestie van elkaar aanvoelen en wederzijds vertrouwen. Ook wil ze nog wel eens in je broek gaan hangen (soms speels, maar vaker nog omdat ze super nieuwsgierig is naar wat de opvangers aan het doen zijn op het aanrecht of bij een kast).

Inmiddels heeft Lilly voor de tweede keer pech: na een korte periode (12 dagen) bleek dat het met de jongere hond en de adoptanten niet echt klikte.

We zoeken nu een adoptant die al meer ervaren is met katten, en geduld heeft zodat Lilly niet voor de derde keer in haar korte leventje hoeft te verkassen.

Het is daarbij voor Lilly belangrijk dat mensen regelmatig thuis zijn vanwege die aanhankelijke kant en vanwege haar actieve instelling is het voor Lilly belangrijk dat er veel met haar wordt gespeeld (Als ze in een afgesloten tuin naar buiten kan, zal ze haar energie daar kwijt kunnen en is dat wat minder belangrijk). Anders zal zij zich gaan vervelen. In een werkelijk autoluwe buurt in een rustig klein dorpje zou Lilly eventueel ook naar buiten kunnen: ze is, met uitzondering van haar korte verblijf in de groep zwerfkatten, natuurlijk ook altijd een “binnen kitten” geweest en is dus niet gewend aan auto’s, motoren of brommers…

We zoeken voor Lilly een ervaren kattenliefhebber, die regelmatig thuis is, tijd heeft om te spelen tenzij ze ook naar buiten kan op termijn en kan genieten van haar aanhankelijkheid, maar ook het geduld op kan brengen om haar zich thuis te laten voelen. Iemand die ook wil bijsturen, niet door te straffen (want dat werkt averechts) maar door afleiden en vertrouwen het gewenste gedrag weet te bewerkstelligen.

Kinderen vanaf 12/13 jaar zou kunnen, mits ze weten hoe hier mee om te gaan. Een rustig hondje kan- na een zorgvuldige introductie-  ook een optie zijn.

Als Lilly purrrfect bij je past dan horen we dat graag!