Leila

Leila

Leila’s begin in het leven was allesbehalve makkelijk…. Toen ze pas 1 maand oud was, kwam ze te wonen bij een oudere mevrouw die zichzelf, haar dieren en haar huis verwaarloosde. Ook verzamelde ze allerhande rommel, waardoor het huis overvol stond. Leila was steeds opgesloten in een klein, vies en donker kamertje, samen met 5 andere katten. Na ruim een jaar belde eindelijk iemand het asiel en die is met de politie poolshoogte gaan nemen. De dieren werden bevrijd uit dat nare huis en kwamen in het asiel, zwaar ondervoed en fysiek ernstig verwaarloosd.

Dit is inmiddels een paar jaar geleden. De andere 5 katten hebben al lang nieuwe huisjes gevonden maar Leila is er nog.  Ze was te zeer beschadigd door wat ze had meegemaakt om geplaatst te kunnen worden. Mettertijd durfde Leila zich steeds meer te ontspannen en inmiddels durft ze mensen weer te vertrouwen. Als er snoepjes worden uitgedeeld komt ze aangesneld en ze loopt graag achter de vrijwilligers aan als die hun klusjes doen in het asiel.

Ze is natuurlijk nog steeds een jonge kat en vindt het leuk om te spelen en te rennen. In het asiel kan ze in echte bomen klimmen maar een krabpaal is natuurlijk ook heel leuk. Leila houdt van ritme, rust en regelmaat. Dan is ze op haar best en is ze gewoon een blije poes, die je op komt zoeken en steeds graag bij je in de buurt is. Ze is, net als veel katten, ook een beetje onafhankelijk: ze houdt er ook van om op zichzelf te zijn. Aaien vindt ze fijn en leuk, maar ze geeft het ook aan als het mooi is geweest en ze weer even ‘me time’ nodig heeft.

Met andere katten kan ze goed overweg, als het er maar niet te veel zijn. Maximaal twee of drie andere katten is prima, vindt Leila. Maar als kat alleen vindt ze het ook leuk. Ze heeft niet per se een vriendje nodig. Met honden kan ze het prima vinden dus die combi is geen enkel probleem. Kinderen vanaf een jaar of 12 kan Leila ook waarderen, want die weten dat een kleine diva af en toe ook haar ruimte nodig heeft 😉

Leila heeft echt een tuin nodig. Idealiter zou ze op het platteland wonen, met geen of nauwelijks verkeer in de buurt. In een woonwijk kan natuurlijk ook maar dan moet de tuin wel 100% katveilig zijn dus afgeschermd met een kattennet of met gaas zodat Leila niet weg kan lopen of erger.

Leila is een hele mooie, lieve en speciale dame die een baasje zoekt dat haar typische charmes kan waarderen. Ben jij dat misschien?