Kas & Rayo

Kas & Rayo

Kas, Rayo en hun zus zijn op straat geboren en ze maakten zo goed en zo kwaad als het ging, iets van hun leven. Het was een gevaarlijk gebied en zij waren zwak en mager. Broers en zus waren verwilderd, bang en ze verstopten zich zodra zij mensen zagen. Alleen als er gevoerd werd lieten ze zich -op een veilige afstand- zien. In het najaar van 2020 werden ze één voor één gevangen en naar een fijn pleeggezin gebracht. Aanvankelijk was het drietal verlegen en lieten zij zich nauwelijks zien. Met geduld, liefde, warmte, lekker eten en tijd raakten zij gewend aan hun nieuwe situatie.

Het ging langzaam maar omdat ze niet ouder dan een maand of drie waren toen zij in het pleeggezin kwamen, hadden de opvangers er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. En ze kregen deels gelijk! Broers en zus konden het lekkere eten en de warme, zachte dekentjes niet weerstaan.

Kas was de meest schuwe kat. Hij wilde niet graag aangeraakt worden, hij had meer tijd nodig om het vertrouwen in mensen te krijgen. Na enkele maanden voelden zij zich helemaal thuis. Visite krijgen vonden ze maar niks, evenals een bezoek aan de dierenarts. Zuslief werd geadopteerd en het gaat goed met haar.

Nu, vele maanden later, zijn Kas en Rayo helemaal gewend. Zij hebben hun gebruikelijke kattenroutine, genieten en spelen met elkaar. Kas vindt het heerlijk om geaaid te worden en laat zich oppakken. Ook komt hij graag bij zijn pleegouders zitten tijdens de ‘siësta’ en vindt hij het fijn om te knuffelen of op schoot te zitten. Rayo komt af en toe ook in de buurt van zijn pleegouders zitten maar hij houdt er niet van om opgetild te worden of op schoot te zitten. Hij vindt mensen leuk, zolang ze hem maar niet aanraken. Als hij geroepen wordt voor een lekker hapje, dan is hij er als de kippen bij. Ook vindt hij het leuk om met mensen te spelen, bijvoorbeeld met een hengeltje.

Er moet rekening mee worden gehouden dat Kas en Rayo weer moeten wennen aan hun nieuwe mensen en omgeving. Waarschijnlijk zullen zij zich weer verstoppen. Het kan een poosje duren voordat zij nieuwe mensen durven te vertrouwen, misschien zelfs een paar maanden. Zodra zij over dit punt heen zijn, zijn het lieve, speelse, normale katten. Kas zal dan weer met mensen willen knuffelen terwijl Rayo liever met ze speelt. Deze prachtige jongens met hun mooie, zachte vacht verdienen gewoon een fijn thuis, net zoals elke andere kat.

Kas en Rayo kunnen het goed vinden met andere katten. Of zij met een hond overweg kunnen is niet bekend. Kinderen vinden ze te druk maar met wat oudere kinderen (vanaf ca. 14 jaar) zal het goed gaan. Kas en Rayo vermaken zich zowel binnen als buiten. Als er een balkon of tuin in hun nieuwe huis aanwezig is dan moet dat wel beveiligd zijn tegen wegloop- of valgevaar.

Wie heeft geduld en stelt zijn/haar huis open voor Kas en Rayo?