Greta

Greta

Greta, van pitbull naar hartediefje

Over de achtergrond van Greta is niet veel bekend, behalve dat ze op straat zwierf. Wat in ieder geval zeker is, is dat Greta niet op straat geboren is. Ze was namelijk heel erg op mensen gericht toen ze werd gevonden. Ze is meegenomen naar het asiel en In het begin was ze erg op haar hoede. Ze schoot gelijk in de verdediging toen ze in een gesloten kamer werd geplaatst, terwijl er uiteraard niets vervelends met en tegen haar gedaan werd. Het leek erop dat ze in het verleden nare ervaringen met mensen heeft gehad en die houding van haar uit een soort zelfbescherming voortkomt. Misschien heeft ze een trauma vanwege een pak slaag…

Greta vond het lastig om een relatie met mensen op te bouwen. Maar haar verzorgsters waren niet voor één gat te vangen en zetten door. Ondanks dat Greta ‘heerlijk’ bleef blazen en, jawel, soms met een pootje sloeg of een bijt gaf, bleek het toch een dotje van een beestje te zijn. Deze lieve meid houdt van aandacht, spelen en liefkozingen. Inmiddels bijt zij niet meer; ze ligt liever met haar buikje omhoog te wachten op knuffels, aaitjes, wat lekkers of om heerlijk te spelen. Greta barst van de energie, is niet bepaald verlegen maar wel erg nieuwsgierig. Als je de kamer binnenkomt en ze kent je niet, zal ze je onmiddellijk begroeten, je ruiken en misschien -als ze merkt dat er iets mis is- zal ze zelfs naar je blazen. Het is een poesje met persoonlijkheid. Uiteindelijk werd voor Greta een nieuw thuis gevonden. Een groot huis met een grote tuin, heerlijk! Daar woonden ook katten en na een paar weken achtervolgde Greta elke kat om te laten zien dat zij de grote baas is en ze begon zelfs met ze te vechten. Helaas werkte het niet en ze moest weer weg. Maar het positieve van dit verhaal is dat we nu weten dat Greta erg blij was met al die ruimte: een groot huis, een grote tuin.

Deze ervaring rijker zijn we voor Greta op zoek naar het perfecte huis: Een huis dat ruim opgezet is of waar een grote tuin is waarin ze lekker kan rondlopen. Waarschijnlijk zal Greta in haar nieuwe huis moeten wennen en in het begin haar ‘oude gedrag’ vertonen door uit angst te blazen en laten zien wie de baas is. Zodra ze door heeft dat er niets te vrezen valt en haar nieuwe mensen geduld hebben en liefde geven, zal ze haar omgeving gaan vertrouwen en meer genieten. Ze zal zich gaan ontspannen wanneer ze ziet dat er geen concurrentie is en er zijn geen slechte mensen en nare katten zijn. Ze verdient net als elke andere kat een fijn leven. Ze heeft een deskundige hand nodig, iemand die van katten houdt, het gedrag (her)kent ; iemand die van haar zal houden zoals ze is en bereid zal zijn om wat geduld te hebben. Greta heeft lef en is niet verlegen. Ze blaft/blaast meer dan dat ze bijt; het is een dapper meisje dat zich door het leven slaat als een kind dat een slechte jeugd heeft gehad en zich tegen alles en iedereen moet verdedigen.

Omdat Greta dominant is kan zij beter niet geplaatst worden bij honden en bij andere katten, tenzij de kat des huizes erg makkelijk in de omgang is. In dat geval is een stevige maar rustige introductie nodig. Ook zal zij beslist niet overweg kunnen met kinderen. Als het huis ruim van opzet is, hoeft Greta niet naar buiten hoewel een frisse neus halen zeer welkom is. In geval van een kleinere woning is het van belang dat er een tuin is waar Greta haar energie kwijt kan. In alle gevallen moet de tuin (of ruim terrasbalkon) 100% beveiligd zijn om weglopen en/of vallen te voorkomen.

Wiens hart steelt Greta?