Dino

Dino

Dino, mishandeld en verlaten!

Dino is gevonden op straat, bang en verlaten. Zijn rechteroortje was doorgesneden en aan de wond te zien is dit met opzet gedaan. In het begin was er -vanwege zijn angst- geen contact met hem te maken. Het enige dat hij deed was blazen. Dino kreeg een nieuw tijdelijk thuis bij lieve, geduldige mensen. Een paar maanden lang heeft zich verscholen maar uiteindelijk kreeg hij lef en liet zich zien. Langzaam en met veel geduld groeide zijn vertrouwen. Deze kerel is bezig zijn angsten te overwinnen. Hij krijgt steeds meer zelfvertrouwen en wordt bij de dag dapperder. Zo neemt hij zelf al het initiatief om naar je toe te komen om te begroeten. Alleen wanneer iemand zich plotseling snel beweegt of hem zo maar uit het niets probeert aan te raken, reageert hij op een verdedigende manier door te blazen. Hij is van nature niet agressief maar die arme jongen moet een afschuwelijk verleden hebben gehad. Er is flink aan hem gewerkt om hem weer lekker zijn eigen ik te laten zijn. Stapje voor stapje gaat het beter. Hij heeft zijn defensieve houding laten varen en vindt het steeds leuker om andere mensen te zien.

Jammer genoeg zal hij altijd herinnerd blijven aan zijn opgelopen trauma. De wond aan zijn oortje is genezen maar toch krabt hij daar zo nu en dan aan. Hij lijkt ook bang te worden als hij plotseling aangeraakt wordt aan zijn hoofd. Dat zijn tekenen van misbruik en slaan. Wij zoeken voor Dino een fijn thuis, waar geen honden en kinderen wonen, maar waar iemand het geduld heeft om Dino langzaamaan te helpen zijn zelfvertrouwen terug te winnen. Iemand die beseft dat lieve, langzame aaitjes en aanrakingen vooraf aangekondigd moeten worden, zodat Dino de goede bedoelingen niet verkeerd interpreteert. Hoe positiever de aandacht, hoe meer hij op zijn gemak gesteld wordt en vertrouwen krijgt. Dino heeft van zichzelf ook veel goede kanten. Hij is een rustige kat, geeft geen problemen in huis en is al snel tevreden met een mandje voor zichzelf, liefde en rust. Hoewel hij geen maatje nodig heeft, kan hij uitstekend overweg met andere katten, hij heeft nog nooit gevochten met de andere katten in het opvanggezin. Als er al een kat aanwezig is in zijn nieuwe huis is het natuurlijk van belang dat de introductie langzaam aangepakt wordt. Kortom: Dino is een lieverd die het ooit moeilijk had vanwege slechte mensen. Hij verdient een kans op een mooi huis en we weten nu dat hij heel goed kan integreren en geen problemen zal veroorzaken.

Dino is gewend om binnen in te wonen maar natuurlijk is wat frisse lucht ook fijn voor hem. Mocht in zijn nieuwe huis een balkon of tuin aanwezig zijn, houd er dan rekening mee dat Dino een onderzoekend en ondernemend katje is. Hij zou zomaar van een balkon kunnen vallen of verdwalen. Daarom moet de buitenomgeving wel veilig en afgeschermd zijn. Dino is niet gesteld op honden en kan niet met kinderen overweg,

Waar staat het mandje klaar voor Dino?