Zoe

Zoe

Zoë, van het kastje naar de muur

De eigenaresse van Zoë had er geen zin meer in om voor haar te zorgen en ze heeft haar zonder pardon naar het lokale asiel gebracht.  Het asiel was overvol en Zoë werd in een kleine ruimte geplaatst, waar geen of nauwelijks contact was met andere katten.  Ze kreeg te weinig aandacht en werd een  beetje ‘vergeten’ omdat er eenvoudigweg geen tijd was om met alle katten uitgebreid te knuffelen. Gelukkig werd ze opgemerkt door Manu en zij heeft Zoë naar een lieve opvangster gebracht. Het verleden heeft wel wat met Zoë gedaan. Ze moet weer leren hoe fijn het is om van mensen  liefdevolle verzorging, aandacht en knuffels te krijgen in een fijne stabiele situatie.

Die arme schat was er zó aan gewend om alleen te zijn; een echte ‘survivor’. Inmiddels past ze zich stapsgewijs aan, aan een normaal leven.  Ze is zindelijk en gaat keurig op de bak en na een tijdje liet ze zich ook aaien. Ze is sociaal maar onafhankelijk typje. Desondanks is ze toch graag bij mensen. Het is een slimme dame en ze maakt graag een praatje (miauwtje) met je. Het is de ‘verloren dochter’ die opnieuw moet leren mensen te vertrouwen. Mensen die van haar houden en haar noooooit meer weg zullen doen.

Zoë is een durfal, een overleefster maar beslist niet verlegen. Bij aankomst in haar nieuwe huis zal ze zich niet verstoppen onder de bank of bed. Wel zal ze uit angst blazen naar haar nieuwe mensen en zich niet laten aaien.  Het eerste wat ze zal doen is het huis verkennen om haar voerbakje te vinden. Vervolgens zal ze een lekker plekje zoeken en van daaruit iedereen op haar gemakje bekijken. Ze heeft gewoon haar tijd nodig om zich helemaal te kunnen geven aan haar nieuwe mensen. Haar genegenheid komt vanzelf. Het is een lief katje dat echt een nieuwe kans verdient.

Zoë respecteert de andere katten in haar omgeving. Er zit geen greintje agressie in haar maar ze heeft gewoon niets (meer) met andere katten. Zoë richt zich met name op haar eten en de ruimte waarbinnen ze nu leeft.  Verder heeft zij nooit kennis gemaakt met honden. Zoë is vooral maatjes met volwassen mensen, kinderen zijn te druk voor haar. Het liefst woont Zoë straks in een huis waar geen kinderen,  andere katten en/of honden zijn.

Zoë hoeft niet perse naar buiten maar het is best lekker om op z’n tijd een frisse neus halen op een balkon of in een tuin.  Het is van groot belang dat die buitenruimte absoluut veilig is, zodat zij niet kan ontsnappen of van een balkon kan vallen.

Wie kan en wil er de tijd voor wil nemen om  Zoë met liefde en geduld een welverdiend nieuw thuis te geven?