Zafira

Zafira

Van een kat als Zafira zijn er maar een paar gemaakt. Dit meisje is dol op alles en iedereen! Ze verblijft nu in het asiel in Ayamonte en zoekt nog een mandje-voor-altijd in Nederland of België.

Zafira leefde in een kattenkolonie in een Zuid-Spaans kustplaatsje. Ze is hoogstwaarschijnlijk op straat geboren en daar opgegroeid. Desondanks is ze een zeer sociale, mensgerichte poes, die ook in de kattenkolonie al steeds op mensen afliep en, letterlijk, vroeg om aaitjes en knuffeltjes. Door haar sociale karakter viel Zafira een meisje op dat de kolonie voerde. Ze belde het asiel om te vragen of ze nog een plekje vrij hadden. En zo kwam het dat Zafira in de opvang in Ayamonte terechtkwam. Daarmee is haar ongetwijfeld een hoop bespaard gebleven want het straatleven in keihard. Honger, dorst en ziektes liggen altijd op de loer.

In het asiel vond Zafira al snel haar draai. Ze gaat heel soepel om met de andere katten en ze is gewoon dol op de vrijwilligers. Van knuffelen en kroelen krijgt Zarifa nooit genoeg. Ze vraagt ook regelmatig om nóg een aaitje of een kusje: met een lief miauwtje kom je ver! En anders verleidt Zafira je wel met haar mooie grote ogen. Opgetild worden vindt ze ook heerlijk, net als lekker soezen bij je op schoot. Spelen doet Zafira graag maar ze kan ook uren rustig ergens zitten of liggen.

Zafira kan prima overweg met alles wat leeft: andere katten, honden en jonge en oude mensen. Ze kan ook als enige kat leven, als ze maar genoeg aandacht van haar baasje(s) krijgt. Een buitenruimte is niet per se nodig want binnen is het ook fijn, vindt Zafira. Als er een balkon of tuin is, moet deze wel echt veilig zijn zodat ze niet kan weglopen, vallen of een ongeluk krijgen.

Heb je nog een plekje in huis en hart vrij voor dit lieve, makkelijke meisje?