Vico

Vico

Lieve Vico leefde de eerste 2 jaar van zijn leven in de meest verschrikkelijke omstandigheden. Hij werd geboren in een huis bij erg gevaarlijke mensen, waar hij iedere dag vreselijk werd mishandeld. Omdat zijn baasjes hem nooit eten gaven, ging Vico elke avond naar het café onder zijn huis. De eigenaar gaf hem iedere dag te eten en belde op een dag het asiel in Ayamonte met de vraag of zij Vico alsjeblieft konden bevrijden uit deze hel.

In zeer slechte conditie kwam Vico aan in het asiel. Hij zat vol met wonden, hij was erg verdrietig en heel erg bang. Lange tijd lag hij op zijn bedje en bewoog nauwelijks, ook eten wilde hij niet. Dankzij het engelengeduld en de onvoorwaardelijke liefde van de vrijwilligers is Vico vandaag de dag een heel andere kat. Hij is vrolijk, speelt volop en begeeft zich graag onder de mensen zodat hij de liefde kan ontvangen die hij zo ontzettend verdient.

Ondanks zijn verleden is Vico heel sociaal en gek op mensen, groot en klein. Hij zit iedere dag trouw op de vrijwilligers te wachten bij de deur en helpt ze bij hun dagelijkse taken. Hij is gek op snoepjes en natvoer, houdt ontzettend van knuffelen en geaaid worden en slaapt het liefst bovenop je. Vico heeft een korte staart maar daar heeft hij verder geen last van.

Deze verlegen lieverd heeft in het begin wat tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Hij krijgt graag alle aandacht en wil mensen het liefst voor zich alleen, hij kan dan ook niet goed met andere katten overweg. Hij zou graag in een gezin wonen waar hij de enige kat is. Met honden kan hij wel goed opschieten, als er een hondenvriendje in zijn nieuwe gezin woont, is dit dan ook geen probleem.

Vico mag naar buiten maar dat hoeft niet per se. Uiteraard moet dit dan wel een veilig afgeschermd balkon of afgezette tuin zijn, zodat hij niet kan vallen of weglopen. Vico is volledig gezond, negatief getest op FeLv en FIV, ingeënt, gechipt en gesteriliseerd.

Mag deze dappere jongen zich bij jou de rest van zijn leven veilig en geliefd voelen?