Tomy

Tomy

Aanhankelijke Tomy zoekt knuffelmens

Tomy heef een engeltje op zijn schouder! Hij is op straat gevonden nadat hij aangereden was door een auto. Uiteraard is hij direct naar de dierenarts gebracht. Gelukkig had hij niets gebroken maar zijn wel zijn zenuwen aan de achterzijde van zijn prachtige lijfje beschadigd. Het arme beestje kon niet meer lopen. Maar onze Liliya is niet voor één gat te vangen en heeft gezorgd dat Tomy therapie krijgt. En ja hoor! Zo langzamerhand maakt hij weer wat stapjes. Uiteraard komt hij niet eerder naar Nederland dan wanneer zijn behandeling afgerond is. Hoe zijn achterpoten herstellen is onduidelijk. Wellicht blijft hij wat anders lopen maar dat maakt hem niet minder dan andere katten. Tomy is, zoals alle katjes uit onze asielen, gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en getest. Hij blijkt positief getest te zijn op fiv. Zelf heeft hij daar totaal geen last van en natuurlijk kan hij daar heel oud mee worden.

Deze leuke lieve knul kan goed overweg met andere katten. Omdat hij met fiv gediagnosticeerd is kan hij beter alleen wonen of met een ander katje dat fiv heeft. Maar het leven met een maatje in huis is voor Tomy absoluut geen must. Hij zal het prima naar zijn zin hebben met ‘zijn knuffelmens’. Want dat is voor hem het allerbelangrijkst. Het liefst woont hij bij iemand die veel thuis is, er écht voor hem is en het fijn vindt om zijn knuffels te ontvangen. Ook is Tomy gek op spelen. Niet alleen met mensen maar ook met speelgoed. Zijn lievelingsspeeltje op dit moment is de bril van Liliya. Die wordt door het hele huis meegesjouwd (heb je een bril?, wees gewaarschuwd! J). Tomy vindt honden maar niks maar met kinderen kan hij het goed vinden

Tomy is gewend om binnen te blijven. Een tuin of balkon is voor hem dus niet noodzakelijk. Mocht er in het nieuwe huis een buiten zijn, dan moet dit 100% afgeschermd en veilig zijn.

Meer informatie over Fiv vind je hier. Lees ook het verhaal van adoptanten Heidi en Bas over het leven met, onze Godot die ook Fiv heeft.

Welk knuffelmens valt als een blok voor Tomy?