Tito

Tito

Arme Tito

 

Tito werd vorig jaar in verschrikkelijke omstandigheden gevonden. Hij had een ijzeren draad om zijn nek die diep in zijn huid doordrong. Het was een grote open wond waaraan hij veel pijn had. Hij is maandenlang behandeld en gelukkig is hij nu genezen. Wat zijn achtergrondgeschiedenis is, is niet bekend. Wat hij op straat deed, weet niemand maar dat hij daar niet thuishoorde is één ding dat zeker is. Hij is absoluut geen verwilderd katje. Het arme joch was doodsbang. Het duurde maanden totdat hij genezen was. In de tussentijd werd hij op een apart en veilig plekje geplaatst. Daar werd ontdekt dat hij een hernia had en opnieuw had die arme ziel medische zorg nodig. Het zorgenkindje werd geopereerd en is helemaal hersteld. Doordat hij nog zo jong was ging zijn herstel vlot.

Tito werd na de operatie in een pleeggezin geplaatst. En daar doet hij het fantastisch! Hij heeft eindelijk een thuis, maar wel tijdelijk want ook andere katjes moeten de kans krijgen om opgevangen te worden. Tito gaat goed met de andere katten om hoewel hij soms de baas wil spelen. Hij kan zo nu en dan wat dominant zijn maar niet op een agressieve manier. In het begin was hij wat verlegen en vond hij het moeilijk om zich helemaal te geven. Toch kreeg hij vertrouwen in zijn pleegmoeder en leerde hij te genieten van haar aandacht en liefde. Hij is nog jong, speels en superlief.

Omdat Tito veel veranderingen heeft moeten doorstaan zal hij in het begin aan zijn nieuwe huis en mensen moeten wennen. Het kan gebeuren dat hij van angst gaat blazen en zich een dag of wat zal verstoppen. Maar als hij in de smiezen krijgt dat niemand hem kwaad zal doen, zal hij meer zelfvertrouwen krijgen en uit zichzelf naar je toekomen. Hij laat dan zien dat hij dé perfecte, lieve, aardige kat is. Deze lefgozer is nu eenmaal flinker bij zijn kattenmaatjes dan bij mensen. Zijn verlegenheid maakt dat hij wat meer tijd nodig heeft om te wennen. Maar deze topper is een ontzettend lieve, speelse schat. Als zijn nieuwe baasje geduld heeft en hem de tijd geeft dan zal hij een tophuiskat worden. Tito vindt het heerlijk om aandacht en liefde te ontvangen en daar horen lekkere knuffels ook bij. Maar….. stapje voor stapje.

Hij heeft geen andere kat nodig om zich te vermaken. Maar als er al een katje in huis woont dan moet het een vriendelijk, rustig katje zijn dat geen problemen heeft met de dominantie van Tito. Omdat Tito -vooral in het begin- een beetje verlegen is, past hij het best in een huishouden zonder kinderen of waar al wat oudere kinderen wonen. Hij vergeet namelijk wel eens zijn nageltjes in te trekken tijdens het spelen. Tito kan het niet goed vinden met honden. Een buitenruimte is voor Tito niet noodzakelijk maar hij zou het fijn vinden om af en toe een frisse neus te kunnen halen. Deze buitenruimte moet wel afgeschermd zijn want Tito is grenzeloos nieuwsgierig. Het moet voor hem niet mogelijk zijn om te kunnen ontsnappen of van een balkon te vallen.

Wie kan Tito vertrouwen en liefde geven?