Syl

Syl

Hoeveel kan een jonge kat al hebben meegemaakt? Nou, in Syls geval heel veel! Als kitten leefde ze op straat in Zuid-Spanje. Dat leven is al zwaar genoeg maar Syl was ook nog eens aangereden. De politie zag een aantal keer een kat op straat die haar achterlijf achter zich aan leek te slepen. Ze belden het asiel en de vrijwilligers zijn meteen in de auto gesprongen om de kat in kwestie te zoeken. Goddank vonden ze haar, en ze namen haar meteen mee naar de dierenarts. Die gaf aan dat Syl haar heup had gebroken en dat ze geen gevoel meer had in het linker achterpootje. Syl moest deze verwondingen al minimaal een week hebben aangezien ze brandwonden had van het gesleep met haar pootje over de weg en stoep. Ook werd er wat schade aan het linkeroogje vastgesteld: het zogeheten derde ooglid is verkleefd met het bindvlies. Hier was geen behandeling voor nodig en Syl heeft er geen last van behalve dat het oogje soms wat traant. Tenslotte zijn er wat beschadigde tandjes getrokken.

En die lieve Syl, die bleef ondanks haar pijn gewoon spinnen van blijdschap en dankbaarheid! Ze wilde steeds aangehaald worden, blij als ze was dat ze gered was. Het herstel van de gebroken heup was lang en pijnlijk. Syl mocht anderhalve maand niet bewegen, om het bot de kans te geven om te helen. Het pootje was helaas niet meer te redden en is in februari 2019 geamputeerd. Syl heeft zich geweldig aangepast aan het leven als driepootje. Ze rent, klimt en sprint als een gewone kat. Ze weet inmiddels niet meer beter.

Haar zonnige karakter heeft Syl nog steeds. Knuffelen en aangehaald worden vindt ze heerlijk. Ze is gewoon dol op mensen. Met andere katten en met honden kan ze ook prima overweg. Ze kan zichzelf ook prima vermaken door in de krabpaal te klimmen of in de weer te zijn met een speeltje. En, net als elke kat, is slapen ook overheerlijk, vooral op zachte en warme fleecedekentjes. Slapen bij het baasje, op bed of op de bank of op schoot, is nóg leuker.

Het is voor Syl het beste om gelijkvloers te wonen in een appartement, omdat haar rechterachterpootje overbelast raakt door een trap. Ook zijn heel jonge kinderen voor haar waarschijnlijk wat te heftig; vanaf een jaar of 10 zou het moeten kunnen. Andere katten zijn dus geen enkel probleem maar Syl heeft niet per se kattenvriendjes nodig. Als enige kat kan ze ook heel gelukkig zijn, als ze maar genoeg aandacht krijgt van haar baasje(s). Syl moet vanwege haar driepootschap (😊) natuurlijk een 100% katveilig balkon hebben, waar ze niet vanaf kan vallen. Naar buiten gaan is geen optie voor dit lieve meisje: veel te gevaarlijk.

Ben jij dat speciale baasje voor deze speciale poes die zoveel liefde te geven heeft? Syl is er klaar voor!

 

Heading