Sunday

Sunday

Sunday, niet bepaald een zondagskind

Sunday werd op straat aangetroffen. Een virus heeft haar oogjes aangetast en daardoor is het arme beestje geheel blind. Uiteraard is ze meegenomen en goed onderzocht en behandeld. Haar oogjes waren helaas niet meer te redden. Gelukkig weet Sunday niet beter en ze heeft zich ontwikkeld tot een lief en sociaal beestje, zowel naar mensen toe als naar andere kattenvriendjes. Verder is zij heel bijzonder. Deze dame heeft namelijk een speciaal type bloedgroep waardoor zij zeer geschikt is om bloeddonor te zijn.

Het is voor Sunday belangrijk dat ze een fijn thuis krijgt waar rustige mensen wonen die zelf veel thuis zijn. Mensen die nauwelijks tot geen veranderingen in huis aanbrengen en het fijn vinden om deze lieverd veel aandacht te geven. Natuurlijk zal Sunday in het begin moeten wennen en haar nieuwe omgeving moeten leren kennen. Ze zal op haar gevoel moeten afgaan en soms letterlijk haar neusje stoten. Maar we weten zeker dat deze dame haar weg in haar nieuwe omgeving goed zal kunnen vinden. Ze komt graag op schoot zitten en vindt het heerlijk om met haar mensen te spelen en te knuffelen. Ook vindt ze het fijn om met andere katjes spelen.

Sunday zou graag met een andere sociale kat of poes wonen. Hij of zij kan Sunday helpen haar weg te vinden. Eén of twee andere katten is meer dan genoeg. Van teveel katten om haar heen wordt ze wat bangig. Zo vindt zij ook kleine kinderen, honden en een lawaaiige omgeving heel eng. Omdat Sunday blind is, mag zij beslist niet naar buiten.

Wie maakt alsnog een zondagskind van Sunday zodat ze uiteindelijk toch een geluksvogeltje wordt?