Shiva & Minos

Shiva & Minos

Shiva en Minos, dol op spelen

Zus Shiva en broer Minos woonden in een kattenkolonie. Zij maakten deel uit van een sterilisatieprogramma en zijn na behandeling weer teruggezet in hun eigen omgeving. Bij dergelijke acties worden oortjes ‘gemerkt’, zodat zij niet opnieuw gevangen hoeven te worden voor een sterilisatie actie.

Tijdens het voeren van  straatkatten zag Manu de kleintjes helemaal alleen rondlopen. Ze waren veel te jong en kwetsbaar voor het buitenleven zonder moeder. Manu heeft de twee gevangen en naar een pleeggezin gebracht. Dat bleek een hele omschakeling te zijn voor deze verlegen katjes. Het eerste contact met mensen én het wonen in een huis was doodeng voor ze. Wel waren ze gelijk in hun sas met de andere katten in huis.

Ze hadden even wat tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en toen dit door hen goedgekeurd werd, durfden ze ook wat dichterbij mensen te komen. Och, uiteindelijk viel het wonen met mensen wel mee. En nu ze het volste vertrouwen in de mensheid hebben zijn ze er als de kippen bij om geaaid en geknuffeld te worden. Ze vinden het heerlijk om naast de pleegmoeder op bed te slapen of met speelgoed om haar heen te spelen. Maar ze kunnen zichzelf ook goed vermaken en spelen graag met elkaar. Kortom ze gedragen zich zoals katjes van een maand of 6 horen te zijn. Ze komen voor knuffels en genieten van menselijke aanwezigheid. Shiva vindt het soms nog wat eng als ze opgetild wordt, voor haar is wat meer geduld nodig dan bij Minos.

We zoeken een thuis voor Shiva en Minos waar mensen het geduld kunnen opbrengen hen rustig te laten wennen. Het zal één tot enkele weken duren totdat ze het volledige vertrouwen hebben dat het allemaal wel goed zit. Daarna zullen zij zich lief, aanhankelijk en knuffelig gedragen. Zo af en toe komen ze ook op schoot maar ze geven er de voorkeur aan om naast iemand op bed te liggen. Omdat ze tijdens het spelen nog wel eens vergeten hun nageltjes in te trekken, is het beter om hen niet te plaatsen in een gezin met jonge kinderen. Broer en zus zijn dikke maatjes en blijven graag bij elkaar. En zoals gebleken is in het pleeggezin vinden ze het ook prima als er nog andere katjes in huis wonen. Of zij met honden overweg kunnen is onbekend.

Minos en Shiva zijn echte binnenkatten geworden. Zij zien geen gevaar en kennen geen grenzen in hun ontdekkingstocht. Wanneer in hun nieuwe huisje een tuin of balkon is dan moet dat absoluut 100% veilig zijn, zodat zij niet kunnen weglopen of vallen.

Bij wie mogen Shiva en Minos de kat uithangen?