Sardi

Sardi

Het verhaal van Sardi uit Spanje

In de berm van een drukke weg in het stadje Javea aan de Costa Blanca liep een jong katertje. Hij was bang en wist niet wat te doen. Hij riep om hulp maar alle auto’s reden door. Een gevaarlijke situatie, die in veel gevallen niet goed afloopt. Gelukkig reed ook een van de vrijwilligers van asiel Catland langs, en zij stopte uiteraard wel. Ze had geen vangkooi bij zich; alleen een leeg kattenreismandje en wat kattensnoepjes. Ze had geen keuze: ze moest proberen het kleintje daarmee te vangen. Dat bleek makkelijker dan gedacht. Al voordat ze de snackjes in het mandje kon leggen, rende de jongen er al in. Alsof hij wist dat hij nu eindelijk veilig was.

Het katertje kreeg de naam Sardi en woont nu bij een lief opvanggezin, waar hij zich al heel snel thuis voelde. Hij blijkt een vrolijk, speels knuffelkontje te zijn. Hij vindt het heerlijk om in de armen van zijn opvangmoeder weg te dromen, onder het genot van knuffels en kusjes. Als gezonde jonge kater houdt Sardi ook van spelen. Zijn favoriete speeltje is een roze balletje. Daar kan hij eindeloos mee spelen, in zijn eentje, maar nog leuker vindt hij het als zijn mensenvrienden meedoen.

Omdat Sardi direct al zo sociaal was en helemaal gek op mensen is, is het aannemelijk dat hij al een huiskat was voordat hij op straat terecht kwam. Het is helaas een klassiek verhaal. Kleine kittens worden in huis genomen, vaak als kadootje voor kinderen. De kleine kittens worden groot en zijn dan ineens niet zo leuk meer en worden dan maar op straat gedumpt.  Gelukkig is het voor Sardi goed afgelopen en reist hij hopelijk snel naar een lieve familie in Nederland.

Sardi vindt kinderen vanaf een jaar of 10 heel gezellig, vooral als ze met hem spelen en knuffelen.  Sardi woont nu samen met drie kittens en speelt graag met hen. De kittens zijn gek op hem, als een vader leert hij ze alles wat een kat moet weten. Hij heeft wel een beetje tegenwicht nodig, een vriendelijke, speelse kat of poes die niet over zich heen laat lopen zou prima zijn. Als er dan ook nog een katveilige buitenruimte is, zoals een ruim balkon of tuin, is deze lieve jongen helemaal gelukkig!

Sardi is er helemaal klaar voor, zijn koffertje staat klaar. Hij kan begin september al naar Nederland afreizen. Mag hij bij jou zijn koffertje uitpakken?