Sabrina

Sabrina

Sabrina is een jonge poes die al veel te veel heeft meegemaakt. Ze is in Zuid-Spanje op straat geboren, met alle gevaren en ontberingen van dien. Tijdens een sterilisatieproject van het asiel is ze gevangen, met de bedoeling om haar na de sterilisatie weer op straat te zetten. Sabrina was echter zo sociaal en zelfverzekerd dat de vrijwilligsters haar niet konden laten gaan en haar een plekje in het asiel hebben gegeven. Sabina was toen, als gevolg van het leven op straat, erg mager en klein. Inmiddels heeft ze meet vet op de botten maar klein is ze nog steeds. Eenmaal volgroeid zal ze waarschijnlijk rond de 2,5 à 3 kilo uitkomen.

Ondanks haar moeizame start op straat is Sabrina dus een sociale, gezellige poes. Ze zoekt je graag op voor een knuffel en babbelt dan heel wat af. Ze ligt graag in je armen en vindt het heerlijk om bovenop je in slaap te vallen. In een zacht dekentje is het ook fijn slapen, vindt Sabrina. Ze trappelt dan zachtjes in het dekentje totdat ze in dromenland is aangekomen. Naast slapen is spelen ook een grote hobby van dit lieve meisje. Ze vermaakt zich prima met balletjes, de speeltunnel en de krabpaal. Lekker eten is ook niet missen voor Sabrina. Snoepjes vindt ze heerlijk en van natvoer wordt ze gewoon letterlijk gek van blijdschap!

Sabrina kan uitstekend overweg met jonge katten. Volwassen katten kent ze nog niet zo goed dus daar zou ze even aan moeten wennen, denken we. Ze is natuurlijk maar een klein poesje, zij het met pit, dus misschien heeft ze het idee dat ze daarvoor moet compenseren richting haar grotere soortgenootjes. Met een rustige introductie zou het allemaal goed moeten gaan. Met honden kan Sabrina het ook vinden. Mensen vindt ze helemaal geweldig, jong en oud. Andere katten heeft ze niet per se nodig: alleen is ook leuk, vindt Sabrina, als ze maar genoeg aandacht krijgt van haar baasje(s).

Een buitenruimte heeft Sabrina niet per se nodig hoewel een balkonnetje wel fijn is. Een eventuele tuin of balkon moet wel katveilig zijn zodat ze niet zomaar weg kan lopen of kan vallen.

Een bijzonderheid is dat Sabina allergisch is voor vlooien. Ze moet dus elke maand even een pipetje krijgen tegen deze parasieten.

Mag dit aanhankelijke Spaanse pepertje bij jou haar mandje-voor-altijd vinden?