Rufo

Rufo

DIt is Rufo, een heel bijzondere en lieve jongen uit Andalusië. De meesten katten zitten er niet op te wachten om in het asiel te komen maar Rufo heeft zichzelf gewoon naar binnen gelaten. Hij was er gewoon op een dag, tussen de andere katten in de opvang. Niemand wist waar hij vandaan kwam. Kennelijk heeft hij een gaatje in het hekwerk gevonden en zichzelf zo toegelaten tot het asiel!

Gezien zijn sociale karakter, lijkt het erop dat Rufo een voormalige huiskat is geweest. Zoals zoveel Spaanse katten is hij op een gegeven moment gedumpt op het platteland. Een gelukje voor Rufo was dus dat dit vlakbij het asiel is gebeurd. Eerst zwierf hij een tijdje in de buurt maar besloot op een dag dus om gewoon maar naar binnen te gaan.

Ondanks zijn liefde voor mensen, heeft Rufo toch wel een knauwtje gehad van zijn belevenissen als zwerfkat. Hij had toch wel even nodig om de vrijwilligers in het asiel te leren vertrouwen. Met geduld en liefde vanuit de verzorgster, ontdooide Rufo langzaam en ontpopte hij zich tot ware knuffelaar. Nu vindt hij het heerlijk om aandacht te krijgen en aangehaald te worden. Ook poseert hij graag voor de camera. Opgetild worden of op schoot zitten vindt hij nu nog even te spannend. Met genoeg tijd en geduld denken we dat hij dat op een gegeven moment wel zal willen, als hij je helemaal kent en vertrouwt.

Rufo gaat soepel om met de andere katten in de opvang en hij vindt het leuk om met ze te spelen. Hij heeft echter niet per se een kattenvriendje nodig: als enige kat kan hij ook prima, mits hij voldoende aandacht van zijn ‘personeel’ krijgt. Met kinderen kan Rufo goed samen en met hondjes ook, zolang de introductie maar rustig verloopt. Rufo is een echte binnenkat: een katveilig balkon is alles wat hij nodig heeft.

Bij wie mag deze speciale jongen met zijn schitterende blauwe kijkers zijn mandje neerzetten?