Rizhko

Rizhko

Rizhko, lieve “katten-kat” zoekt mens(en) met geduld en ervaring.

Rizhko is als klein kitten op straat gevonden door een vrouw. Ze lagen in een drukke buurt waar verkeer en kwaadwillende mensen een groot gevaar vormden voor twee kleine katjes. De vrouw heeft ze daarom opgepakt en mee naar huis genomen. Ze heeft ze in een kamertje gestopt en goed verzorgd maar nooit geaaid of opgetild. Het was haar bedoeling om een ander huis voor het tweetal te vinden maar dat is tot op heden niet gelukt. Na een tijd hoorde Liliya over de twee katten. De vrouw die ze in huis had wilde ze nu toch echt kwijt en vroeg Liliya om raad. Die besloot ze in opvang te nemen omdat de katten dan veel meer kans zouden hebben op een goed leven en op een huis.

Inmiddels zitten de 3-jarige Rizhko en zijn zus al een tijdje bij Liliya en durft Rizhko zijn genegenheid te tonen door tegen Liliya’s benen te wrijven als ze binnenkomt. Aaien vindt hij nog eng.  Maar het is wel een lieve kater. Het best zou hij tot zijn recht komen in een huis waar al een of meer sociale katten aanwezig zijn zodat hij kan leren van die andere kat(ten). Dan gaat hij vast wel leren dat mensen leuk zijn.

Rizhko vraagt niet veel, alleen een geduldig iemand en liefde. En een andere kat. Geen honden en liever ook geen kinderen. Rizhko is gezond, ingeënt, gechipt, getest op felv en fiv en gecastreerd. Een afgeschermde tuin of balkon zou geweldig zijn, maar het is niet perse nodig. Welke kattenliefhebber geeft deze knappe kater een welverdiend huis?