Raton

Raton

Raton is een lieve, energieke jonge kater. Als kitten werd hij van de straat gered door een familie en hij mocht bij ze komen wonen. Alles leek rozengeur en maneschijn tot bleek dat Raton zich een hoedje kon schrikken van onverwachte bewegingen. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat hij doof is en daarom zo kon schrikken. Raton voelde zich verder op zijn gemak bij de familie en als gezond en blij jong katertje speelde en rende hij door het huis. De familie besloot dat de kleine jongen toch maar niet bij hen paste en dumpte hem in het asiel.

In het asiel was het even wennen, maar door de liefdevolle zorg is Raton tot bloei gekomen. Hij bleek een aanhankelijke, energieke jongen. Een knuffel is altijd welkom en hij is nog steeds gek op spelen. De vrijwilligers van het asiel zijn gek op hem en beleven veel plezier met hem. Hij speelt vol overgave op de klimpalen, rent door speeltunnels en kan zelfs apporteren. Gooi een balletje en Raton brengt het terug!

Met de andere katten in het asiel gaat hij vrolijk en vriendelijk om, maar hij kan ook als enige kat wonen. Kinderen vanaf een jaar of 10 vindt hij leuk en ook honden zijn geen enkel probleem. Raton verheugt zich nu al op alle aandacht en knuffels die hij gaat krijgen in zijn eigen familie. Omdat Raton doof is kan hij niet vrij buiten rondstruinen maar hij wil wel erg graag buiten kunnen spelen. We zoeken dus een huisje met veilig buiten zoals een omheinde tuin of een groot balkon.

Staat het gouden mandje van Raton bij jou?