Purpurina

Purpurina

Purpurina is een lief en mooi meisje van 2,5 jaar. Ze verblijft op dit moment in Ayamonte, Spanje en ze zoekt nog een mandje-voor-altijd in Nederland of België.

Purpurina leefde in een kattenkolonie in een klein plaatsje in Andalusië. De lokale vrijwilligers die zwerfkatten vangen, steriliseren en weer terugzetten zagen dat dit een wel heel sociale poes was. Zo’n makkelijke en aanhankelijke poes maakt kans op adoptie door een goed baasje, dus ze namen Purpurina mee naar het asiel in Ayamonte. Daar stelde de dierenarts vast dat een aantal tandjes moest worden getrokken en dat een van Purpurina’s oogjes afwezig was: de oogkas was helemaal leeg. Waarschijnlijk is ze zelfs zo geboren. Het is allemaal goed schoongemaakt en daarna dichtgemaakt. Purpurina heeft daar verder geen last van want ze heeft geleerd om als eenoogje door het leven te gaan.

In het asiel heeft Purpurina zich snel aangepast aan haar nieuwe omgeving. Ze gaat heel vriendelijk om met alles en iedereen: met de andere katten daar, met de vrijwilligers en met honden die in het naastgelegen asiel wonen. Maar Purpurina houdt het allermeeste van mensen, jong of oud, groot of klein. Ze is gewoon heel graag bij je, komt knuffels halen, ligt in je armen en ligt lekker naast je te slapen. Een echte knuffelkous dus. Spelen en zonnebaden zijn ook grote hobby’s.

Purpurina hoeft niet per se naar buiten. Ze kan als binnenkat leven. Als er een tuin of balkon aanwezig is, moet dit wel veilig worden gemaakt zodat ze niet kan vallen of weglopen. Met veilig bedoelen we afgeschermd met bijvoorbeeld gaas of een kattennet. We zijn erg zuinig op dit lieve meisje.

Mag dit knuffelige, mooie en lieve eenoogje bij jou haar tentje komen opslaan?