Pipi en Luna

Pipi en Luna

Pipi en Luna verblijven in Heerhugowaard en wachten op hun huisje-voor-altijd

Pipi en Luna komen uit een nestje van vier kittens die, pas anderhalve maand oud, in een park woonden. Daar liepen ze gewoon achter mensen aan, sociaal als ze zijn. Maar dat leven was natuurlijk heel gevaarlijk voor ze. Ze waren natuurlijk erg kwetsbaar zo, en het was een kwestie van tijd voordat er iets naars met ze zou gebeuren. Daarom zijn de vrijwilligers van het asiel naar het park gegaan en hebben de kittens in veiligheid gebracht. De kittens, twee mannetjes en twee vrouwtjes, gingen eerst in de opvang bij een lief gezin. Toen ze oud genoeg waren, konden ze in het asiel komen wonen.

De katten hebben zich daar snel aangepast aan hun nieuwe omgeving. Ze gingen heel vriendelijk om met, natuurlijk, elkaar maar ook met andere katten en met de vrijwilligers. Ze zijn zeer aanhankelijk en vinden het heerlijk om aangehaald te worden en om bij je op schoot te zitten. Spelen doen ze erg graag maar knuffelen is ook een favoriete bezigheid. Deze makkelijke katten kunnen overweg met andere katten maar ook met honden. Kinderen vinden ze ook heel gezellig. Vergeleken met hun broer en zus Valentina en Capitan, zijn Pipi en Luna wat rustiger.

De vier katten waren oorspronkelijk alle vier tegelijk geadopteerd, door hetzelfde gezin. Op 20 juni zijn ze naar Nederland gereisd. Helaas moesten Pipi en Luna na 1,5 week worden opgehaald. Ze hebben namelijk een bijzondere gewoonte waar het nieuwe baasje niet zo dol op was. Pipi en Luna zijn dol op elkaar en liggen graag bij elkaar. Luna spint dan hard en ‘kneedt’ daarbij met haar pootjes, en ze sabbelt dan op haar achterpootje (dat levert geen kale plek op). Eigenlijk doet ze wat een kitten ook doet, als het bij de moeder drinkt en zich goed voelt. Het zijn tekenen van ontspanning. Pipi kneedt graag bij zijn zusje en sabbelt op haar borst of buik. Ook hij vertoont dus ‘kittengedrag’. Volkomen normaal als je bedenkt dat hun moeder ervandoor ging toen de kittens nog maar een paar weken oud waren. Het is allemaal volkomen onschuldig en, nogmaals, een teken van pure ontspanning en tevredenheid. In het asiel deden ze dit ook al en wisten de vrijwilligers ermee te vertederen, en nu hun tijdelijke opvangmoeder ook. Pipi en Luna zijn gewoon twee heerlijke, sociale en gezellige knuffelkatjes en goedsullen, die dol zijn op mensen en waar geen greintje kwaad in zit.

Een balkon is zeer gewenst voor deze twee schatten. Dat moet dan wel katveilig zijn dus worden afgeschermd met een kattennet of gaas. Een tuin liever niet, tenzij 100% katveilig (te maken).

Mogen deze lieve broer en zus bij jou hun gezamenlijke gouden mandje, nu voor altijd, vinden?