Pauli

Pauli

Pauli is een mooi en lief cypers poesje van bijna 1 jaar oud. Ze verblijft nu nog in het asiel in Ayamonte.

Pauli is een allemansvriendje: ze is dol op mensen en dieren. Ze is altijd graag in de buurt van de vrijwilligers van het asiel. Ze komt graag knuffeltjes halen, laat zich optillen en ligt graag bij ze op schoot. Spelen en rennen vindt ze, als jonge kat, natuurlijk heel leuk maar ze is ook graag af en toe een beetje op zichzelf. Dan doet ze even een dutje om later weer vrolijk achter de mensen in het asiel aan te lopen.

Haar start in het leven was niet zo makkelijk: Pauli werd geboren nabij een kerk en kleuterschool aan de Costa de la Luz. Ze werd gevoerd door de priester en door de kinderen. Als de school pauze had, ging Pauli op de kinderen af om te kijken of ze misschien wat te eten van ze kon krijgen. Dan werd ze ook even lekker aangehaald, waar Pauli enorm van geniet. Een mevrouw kon het leed van deze naar liefde, eten en onderdak hunkerende poes niet meer aanzien en belde het asiel. Daar kon Pauli gelukkig terecht.

Pauli is een zoals gezegd een makkelijk meisje dat met alles en iedereen overweg kan. Andere katten vindt ze leuk en gezellig maar ze heeft ze niet per se nodig. Als enige kat is het ook leuk, vindt Pauli. “Als ik dan maar wel genoeg aandacht van mijn baasjes krijg”, laat ze weten. Kinderen zijn ook geen enkel probleem voor lieve Pauli en voor hondjes geldt hetzelfde. Kortom: hoe meer zielen, hoe meer vreugd voor deze jonge señorina.

Een tuintje heeft Pauli niet per se nodig. Een balkon is ook fijn. Welke buitenruimte er ook is, deze moet wel katveilig zijn dus zodanig afgeschermd met gaas of een kattennet dat Pauli niet de straat op kan waar alle gevaren wachten. ‘Buiten’ heeft Pauli ook wel genoeg gezien…

Wie heeft er een warm en gezellig huisje voor dit lieve jonge meisje?