Olaf

Olaf

Speelse Olaf

Olaf woonde met andere katten op straat en werd gevangen om gecastreerd en vervolgens weer terug gezet te worden. Tot ieders verrassing bleek hij ongelooflijk lief te zijn en toen is besloten hem tijdelijk te huisvesten in een pleeggezin. Uiteraard is hij eerst naar de dierenarts gebracht om hem uitgebreid te checken. In de dierenkliniek werd hij bewonderd vanwege zijn mooie vachtkleur. Deze knappe, lieve kerel heeft namelijk van die prachtige zwarte strepen.

Uiteraard vond Olaf het in het begin best eng om de hele dag bij mensen te zijn in plaats van bij je vrienden op straat. De eerste paar weken had hij wat extra zorg nodig omdat hij verkouden was, niet veel at en gestrest was. Immers, hij was uit zijn bekende omgeving gehaald. Langzamerhand groeide zijn vertrouwen. Doordat zijn pleegouders veel aandacht geven, lief met hem spelen en praten én omdat zijn voerbakje op tijd gevuld wordt krijgt hij steeds meer moed. De verandering van het harde straatleven naar de warmte en het comfort van een huis doet Olaf zichtbaar goed. Hoewel hij (vooral in het begin) wat verlegen is, zoekt hij zijn pleegouders steeds vaker op. Hij houdt er nog niet zo van om in de armen genomen te worden maar hij staat het wel toe. Het liefst wil hij weer snel weg. Want hij is dol op spelen en Olaf spint dan dat het een lieve lust is.

Olaf is een nieuwsgierig ventje en hij houdt alles in de gaten. Daarom zit hij graag voor het raam om toch vooral niets te missen van het buitengebeuren. Uiteraard wordt dan het raam dichtgehouden maar áls het open gaat, dan is dat heel goed afgeschermd want Olaf gaat graag naar buiten. Daarom zoeken we voor hem een huis met een tuin of eventueel een balkon. Vanzelfsprekend moet het buitenverblijf absoluut 100% veilig zijn zodat hij niet kan ontsnappen of vallen. Olaf houdt niet van honden maar wel van andere -niet dominante- katten om zich heen. In het pleeggezin zijn teveel katten, daardoor voelt hij zich wat overweldigd. Hij zou het heerlijk vinden als er één of twee andere katjes bij hem wonen.

Olaf zal enkele dagen nodig hebben om zich aan te passen in een nieuw huis. Een beetje geduld is nodig maar als hij zich eenmaal thuis voelt zal hij het perfecte maatje worden. Omdat hij zijn nageltjes niet intrekt tijdens het spelen, kan hij beter niet in een gezin met kleine kinderen wonen.

Wie houdt net zoveel van spelen als Olaf?