Nina

Nina

Pompom,  alias Nina

Pompom leefde op straat, was sterk vermagerd en werd gevangen. Dankzij de goede zorgen in het asiel van Kerrie kwam ze op het perfecte gewicht. Haar staartje is erg kort, zo’n 7,5 cm. We weten niet of zij een ongelukje heeft gehad of dat het door de geboorte is gekomen.  Het staat in ieder geval wel vast dat het haar geen pijn doet en het haar in niets belet.

Pompom is een kat die al snel je hart verovert. Ze is heel erg gesteld op mensen en loopt het liefst de hele dag achter mensen aan. Als zij aandacht krijgt  is ze zó gelukkig dat ze lekker gaat rollen zodat ze over haar buikje geaaid kan worden.

Pompom is geadopteerd, woont in Purmerend en heet nu Nina. Nina had een ontstoken tandje en dat is inmiddels getrokken, dus daar heeft zij geen last meer van. Ze is inderdaad erg lief, vindt het heerlijk om als een baby in je armen of naast je te liggen en is dol op knuffelen. Ook is ze gek op eten en ze offert zich graag op om het voerbakje van de andere poes leeg te maken. Het zou zonde zijn om dat weg te gooien!  In de tussentijd heeft Nina zich ontwikkeld tot een echte puber: lekker rennen en spelen. Omdat ze nog zo jong is kent ze geen grenzen en duikelt ze zomaar op en over de poes des huizes heen. Die is daar erg van geschrokken, ervaart het spelen als aanvallen en is inmiddels zo bang geworden dat zij zich verstopt. Die lieve adoptanten hebben van alles geprobeerd om het hen beide naar de zin te maken, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk is in overleg besloten dat voor Nina een nieuw huisje gezocht moet worden.

Wij denken dat Nina het best af is in een huis waar een kat woont die goed overweg kan met speelse katten. Alleen wanneer ze bij mensen komt te wonen die veel thuis zijn is niet perse een maatje nodig.  Zij moet dan wel voldoende aandacht krijgen, onder andere door te knuffelen en met haar te spelen. Tijdens het spelen vergeet ze nog wel eens haar  nageltjes in te trekken. Het advies is dan ook om haar niet te plaatsen bij te kleine kinderen. Of zij ook met honden overweg kan, is niet bekend. Maar gezien haar lieve karaktertje, vermoeden wij van wel. Mits de hond ook een vriendelijk karakter heeft en gewend is aan katten.

Nina wil heel graag naar buiten.  Die buitenruimte moet 100% veilig zijn, zodat zij niet kan ontsnappen uit een tuin of van een balkon kan vallen.

Wie ziet deze dame helemaal zitten en geeft haar een nieuwe kans?