Nilo

Nilo

Deze prachtige oranjekleurige kater heet Nilo. Nilo werd gevonden op straat in een Madrileense kattenkolonie. De vrijwilligers van de opvang voerden hier sterilisatie- en castratieprojecten uit. Nilo viel echt vreselijk op tussen alle katten. Hij vroeg om de meeste menselijke aandacht, en was behoorlijk gemakkelijk aan te halen. Dit in tegenstelling tot de andere “wilde” katten in deze kolonie. Hij begaf zich ook ver van deze katten vandaan. De vrijwilligers besloten om hem mee te nemen naar de opvang om hem daar verder te verzorgen. Nilo was compleet uitgehongerd en heeft diezelfde nacht non-stop gegeten. De volgende ochtend werd zijn bakje direct aangevuld, en hij begon direct te bunkeren. Ongelooflijk waar hij al die brokjes laat in dat kleine kattenmaagje.

Mettertijd werd duidelijk dat Nilo geen kat uit het wild was. Hij moest beslist geleefd hebben binnen een gezin. Nilo is namelijk ontzettend gesteld op mensen, en knuffelt heel erg graag. Hoogstwaarschijnlijk is hij gewoon buiten gedumpt. De reden mogen we zelf invullen….

Nilo zit inmiddels al eventjes in de opvang tussen alle andere katten. Hij heeft het niet erg naar zijn zin. Veel te druk met al die katten die maar om hem heen rennen. Hij is veel liever in gezelschap van mensen. Hij is een knuffelkont eerste klas. Hij ligt graag op schoot bij de vrijwilligers en die mogen hem dan heerlijk kriebelen en aaien over zijn rug. Het is een echte lieverd die prima zelfstandig kan spelen met kattenveertjes, balletjes of kartonnen dozen.

Gezien Nilo zijn verleden vinden wij het belangrijk dat zijn nieuwe thuis een rustige en stabiele omgeving heeft. Kinderen zijn beslist geen probleem want daar gaat Nilo erg lief mee om. Huisdieren zoals honden en katten lijkt ons niet verstandig omdat Nilo niet erg gecharmeerd is van andere dieren. Als er een katveilige (afgesloten) tuin/balkon aanwezig is dan zal Nilo daar graag een luchtje scheppen.

Bent jij het lieve baasje dat Nilo zoekt?