Nelly

Nelly

Nelly is een aanhankelijke en rustige Spaanse poes. Ze werd in 2015 geboren op een kerkhof en groeide daar ook op. Ze werd gevoerd door buurtbewoners en sliep tussen de graven. De vrijwilligers van het asiel zagen hoe deze straatkat ondanks haar moeizame start in het leven zeer sociaal en aanhankelijk was. Ze besloten haar in het asiel op te nemen in de hoop om in de toekomst een goed huisje voor Nelly te vinden.

Nelly vond het in het begin wel spannend in die nieuwe omgeving. Mettertijd leerde ze de vrijwilligers te vertrouwen en inmiddels komt ze al spinnend op mensen af als ze het asiel binnenlopen. Nelly is een zeer lieve, zachtaardige en aanhankelijke poes. Ze vindt het heerlijk om op haar buik geaaid te worden en om op je schoot of naast je in slaap te vallen. Zonnebaden, eten (vooral natvoer) en slapen zijn haar grote hobby’s. Spelen doet ze niet zo veel.

Dit meisje kan goed overweg met andere katten, als die maar een beetje rustig zijn, net als zij. Rustige honden en kinderen zijn ook geen probleem. Ze kan goed als enige kat leven. Nelly is een echte binnenkat: wat haar betreft is ze lang genoeg buiten geweest. Heel graag zou ze een katveilig, dus afgeschermd, balkon willen zodat ze wel naar buiten kan maar toch veilig is.

Aan het straatleven heeft Nelly weinig overgehouden. Ze mist alleen wat tandjes, die zijn getrokken omdat ze ontstoken waren. Ook heeft ze een klein littekentje op het rechteroogje.

Mag dit lieve Spaanse meisje bij jou haar gouden mandje komen bewonen?