Nebu & Nemu

Nebu & Nemu

Broertjes Nebu en Nemu werden samen met hun broertje op straat gevonden. Een lieve opvangster heeft ze meegenomen en ze werden geplaatst bij 15 andere katten. Uiteraard is het bijna niet te doen om aan zoveel katten aandacht te schenken, hoezeer de opvangster ook haar best deed om aandacht en liefde te geven. Ze zijn beide sociaal naar mensen toe, maar alleen Nebu laat zich makkelijk oppakken en aaien. Nemu is wat terughoudend en heeft niet zo’n belangstelling voor aaitjes, knuffels en interactie. Niet zo vreemd natuurlijk; ze leven in een klein appartement met teveel andere katten.

Daarom denken we dat wanneer Nemu -samen met zijn broertje- geadopteerd wordt, dit hem ten goede zou kunnen komen. Geen andere katten in de buurt, alleen met z’n tweetjes. De broers zijn gek op elkaar. Ze slapen samen, kroelen samen, spelen samen en het is écht een genot om die twee in huis te hebben. Het zijn twee avonturiers: speels en nieuwsgierig ontdekken ze samen elke hoek van het huis. Ze wonen sinds kort na hun geboorte in het pleeggezin, dus nu zo’n twee jaar, en weten niet beter dan dat dat hun thuis is. Na hun verhuizing naar Nederland zullen ze waarschijnlijk wat tijd nodig hebben om te wennen en de boel eerst eens flink gaan verkennen. Eenmaal gewend, dan zal dit ondeugende stel lekker actief worden. Ze zijn altijd aan het spelen en rondspringen. Daarom is een wat groter huis/appartement waarschijnlijk de beste optie. Tenzij…… de adoptant het geen probleem vindt dat er constant katten rondrenen, op meubels springen, enz.

Natuurlijk gunnen wij Nebu en Nemu een fantastische toekomst in een fijn huis. Een geschikt huis is een plek waar geen honden en kleine kinderen wonen. Een huis met een tuin of balkon zou fijn zijn maar is niet noodzakelijk. Als er een balkon of tuin is dan moet dat 100% beveiligd zijn. Want deze avonturiers zijn actief, nieuwsgierig, klimmen overal op en in en kennen geen grenzen. Dat ze van een balkon zouden kunnen vallen of uit de tuin ontsnappen is dan ook een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid!

Wie houdt van actieve en avontuurlijke katten?