Moro

Moro

Moro is een schat van een jonge kater. Hij komt uit Andalusië en verblijft sinds december in Nederland. Onze Moro heeft een beetje pech gehad. Hij had een fijn huisje en een lief baasje gevonden, maar de al wat oudere huiskat is erg bang voor hem. Daar kan Moro niets aan doen want hij is een lieve, sociale en relaxte jongen, die juist gek op andere katten is en graag met ze speelt. En daar wilde de andere kat niets van hebben. Helaas moeten we dus een nieuw huisje zoeken voor lieve Moro, want hij wordt er inmiddels ook een beetje ongelukkig van.

Moro is een rustige en aanhankelijke kat die erg graag bij je op schoot ligt. Aandacht van mensen vindt hij heeeerlijk.  Zodra hij zit dat je bent gaan zitten, komt hij op je af gerend om op je schoot te springen en zich lekker te laten aanhalen. In je nek slapen vindt Moro ook erg fijn. Spelen is ook een grote hobby: hij speelt met van alles en nog wat zoals hengeltjes, balletjes en speeltjes met catnip. Met andere katten zoekt hij dus ook interactie, want dat is hij nog gewend van het asiel. Hij moet dus echt een huisje hebben waar er in ieder geval een andere kat is, die ook van zijn soortgenootjes houdt.

Met honden kan Moro ook goed overweg. Jonge kinderen zijn ook geen probleem. Wel zal Moro even moeten bijkomen van zijn huidige avontuur dus geduld is een schone zaak en zal ook zeker worden beloond want deze jonge Spanjaard is een hartendief! Een makkelijke eter is Moro ook. Deze jongen is eigenlijk in geen enkel opzicht moeilijk. ‘Don’t worry, be happy’ is Moro’s lijfspreuk.

Moro hoeft niet per se naar buiten. Als er een tuin of balkon is, moet deze buitenruimte wel katveilig worden gemaakt zodat Moro niet kan vallen of weglopen.

Mag deze grote schat bij jou zijn huisje-voor-altijd vinden?