Morgan & Judy

Morgan & Judy

Helaas is Morgan het zoveelste katje dat aan zijn lot is overgelaten. Het achterlaten van een kat betekent vaak een doodvonnis want het diertje weet niet hoe te overleven in een onbekende buurt. Gelukkig werd Morgan al snel ontdekt in één van de kattenkolonies. Vanaf het begin af aan was hij lief en op zoek naar genegenheid. Morgan werd voor onderzoek naar de dierenarts gebracht en heeft dubbel pech: Ten eerste is hij positief op Fiv getest en ten tweede heeft hij een zwarte vacht. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij niet snel geadopteerd wordt in Spanje.

Morgan is naar een pleeggezin gebracht en hij is daar zó blij en gelukkig dat besloten is hem niet terug te plaatsen in de kolonie. Morgan kan spinnen als geen ander, vooral als hij geaaid wordt. Hij is altijd op zoek naar de warmte en open armen van mensen en zit graag op schoot. Deze Spaanse knul vindt het leuk om af en toe te spelen en ploft daarna op de vensterbank om in het zonnetje een siësta te houden. En sinds enkele maanden lacht het leven hem een beetje extra toe want Judy kwam bij hem wonen.

Judy woonde in een kolonie. Toen haar verzorgsters merkten dat zij verkouden was is zij naar een dierenarts gebracht. Ook zij werd getest en is eveneens Fiv-positief. Judy werd in hetzelfde pleeggezin geplaatst en haar opvangster merkte hoe lief en sympathiek Judy is. Judy begon zelfs om aaitjes en liefde te vragen. Toen zij hersteld was van haar verkoudheid en teruggebracht zou worden naar de kolonie, kon de opvangster haar niet meer laten gaan. Judy verdiende een beter leven!

Morgan en Judy konden het vanaf dag één het enorm goed met elkaar vinden, alsof zij broer en zus zijn. Hun genegenheid groeide met de dag. Beide katten zijn sociaal. Morgan trekt iets meer naar mensen toe dan Judy; zij houdt in het begin meer afstand. Judy kroelt graag met haar maatje maar komt af en toe ook op schoot. Zij is gewoon wat verlegen en meer op zichzelf maar wel superlief.

Gedurende de maanden dat Morgan en Judy in het pleeggezin wonen hebben zij nooit gezondheidsproblemen gehad. Op FIV na zijn zij in perfecte gezondheid. Omdat Morgan en Judy dol op elkaar zijn, scheiden wij hen liever niet. Zij kunnen het allebei prima vinden met honden. (Goed om te weten: er is geen besmettingsgevaar voor honden en mensen). Hoewel zij geen ervaring met kinderen hebben wordt gedacht dat zij met wat oudere kinderen (vanaf ca. 8 jaar) goed kunnen omgaan.

Vanwege besmettingsgevaar voor andere katten kunnen Morgan en Judy beter binnen blijven. Als in hun nieuwe huis een (kleine) buitenruimte is waar zij toch een frisse neus kunnen halen, dan is het van belang dat het balkon of de tuin 100% beveiligd is tegen val- of wegloopgevaar.

Meer informatie over Fiv vind je hier. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die begrijpen dat Fiv niet gevaarlijk is of dat katten daar snel door overlijden. Een kat met de diagnose Fiv heeft daar zelf totaal geen last van en kan heel oud kan worden.  Steeds meer katten met de diagnose Fiv krijgen een nieuwe kans door onze lieve adoptanten. Lees ook het verhaal van de adoptanten van Victoria uit Los Barrios: https://littletigers.eu/het-gouden-mandje-van-fiv-kat-victoria/.

Wie wil zijn/haar hart laten spreken en Morgan en Judy voor de rest van hun leven een beschermd, warm en liefdevol thuis geven?