Messi

Messi

Messi is een schitterende kruising Siamees – Cypers. Hij was er gewoon op een dag, afgelopen juni. Hij scharrelde over het afgesloten terrein van een appartementencomplex in een klein stadje aan de Costa Blanca. Hij zag er redelijk gezond uit maar liep wel mank met zijn linkervoorpootje. Na elke paar meter lopen liet hij zich op zijn zij vallen om uit te rusten. Messi zal veel pijn hebben gehad en helemaal uitgeput zijn geweest. Hij stortte zich op het eten dat een van de bewoners voor hem neerzette. Honger en dorst had hij dus ook.

Vanaf die dag dook Messi steeds weer op in de tuin van de gulle gever. Hij at en dronk daar niet alleen maar bleef ook maar gewoon gezellig hangen. Hij sliep in de tuin en lag er lekker te zonnebaden. De lieve meneer die hem verzorgde heeft Messi laten nakijken door de dierenarts. Het manke voorpootje blijkt een oude, slecht geheelde breuk te zijn. Messi kan gewoon lopen, klimmen en springen. Hij heeft er geen last van in het dagelijkse kattenbestaan. Hij is verder zo gezond als een vis. Bij de dierenarts is Messi meteen ook ingeënt, gechipt en gecastreerd, en hij testte negatief voor fiv en felv.

Na korte tijd liet Messi zich al aanhalen door zijn opvangbaasjes en heeft zich inmiddels ontpopt tot gezelligheidsdier. Vanwege zijn sociale karakter, denken we dat Messi ooit een gewone Spaanse huiskat is geweest die op een gegeven moment op straat is gedumpt.

Messi is graag bij je in de buurt en ligt graag op schoot te soezen.  Naar mensen, katten en honden is Messi heel ontspannen. Hij is altijd rustig en zeker niet agressief. Leven en laten leven, vindt Messi. Hij beweegt zich gewoon soepel en relaxt tussen andere wezens, of ze nu mens of dier zijn. Messi heeft zijn opvangers nog nooit gekrabt of gebeten. Met oudere kinderen gaat hij ook heel vriendelijk om. Jonge kinderen zijn wat te heftig voor Messi; hij houdt van kalmte en bepaalt graag zelf wanneer hij naar je toe komt. Ook zal hij zeker even een poosje moeten wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe gezichten.

Speels is Messi ook maar niet de hele tijd. Een muisje of balletje is af en toe leuk maar net zo lief ligt hij lekker te snurken in het zonnetje. Wat eten betreft is hij ook niet moeilijk: hij eet zowel nat- als droogvoer en is natuurlijk gek op snoepjes (vooral sticks).

Onze vrijbuiter zoekt een huisje waar hij lekker naar buiten kan, na een gewenningsperiode van 8 weken binnenshuis en dan langzaam opbouwen.

Mag deze lieve, rustige knaap met zijn schitterende blauwe ogen bij jou zijn mandje-voor-altijd vinden?