Maggi

Maggi

Onze Maggi is een koninklijke Spaanse schone. Ze is nog jong maar heeft al heel wat meegemaakt. Ze zwierf op straat met haar twee kittens, waar ze werden gevoerd door iemand uit de buurt. Kennelijk vond iemand die katten maar lastig want ze hadden de ‘kattenvanger’ gebeld die de katten zou komen ophalen en laten inslapen. Net op tijd konden de vrijwilligers van het asiel Maggi en haar baby’s redden. Voor de kittens werd al snel een huisje gevonden en Maggi werd opgevangen in het asiel in Ayamonte.

Eerst vond Maggi het erg moeilijk om aan het asiel te wennen. Ze miste haar kindjes en had moeite met al die nieuwe mensen en katten om haar heen. Ze at niet goed meer, snakte naar een plekje om zich af en toe terug te trekken en zat een beetje te verpieteren. Dat konden de vrijwilligers niet aanzien. Ze bouwden daarom een klein ‘huisje’, speciaal voor Maggi! Daar kon ze in haar eigen mandje liggen en uit haar eigen bakjes eten. En dat deed Maggi goed: ze knapte enorm op, ontspande en wende aan het leven in het asiel. Maggi beweegt zich nu gewoon tussen de andere katten en loopt elke ochtend de vrijwilligers tegemoet om ze gedag te zeggen. Ze speelt inmiddels ook af en toe een beetje. Dat mogen we vooruitgang noemen!

Onze Maggi is een bijzondere jongedame: ze is rustig, onafhankelijk én aanhankelijk. Ze vindt het fijn om geknuffeld te worden maar ze geeft zelf aan wanneer ze dat wil. Opgetild worden vindt ze niet leuk maar uitgebreid geaaid worden is wél leuk. Spelen, snoepjes eten, lekker zonnen en gezellig mensen om haar heen zijn dingen waar Maggi van geniet. Ze vindt een rustig plekje om zich af en toe terug te trekken nog steeds erg fijn.

Maggi is op haar best al enige kat in huis. Andere katten vindt ze gewoon niet zo leuk. Met honden kan ze goed overweg en ook met kinderen vanaf 12 jaar voorzien we een goede match. Maggi houdt ervan om af en toe een frisse neus te halen dus een katveilig balkon of veilige tuin zou ze niet afslaan.

Bij wie mag dit unieke, grappige en leuk-eigenwijze meisje haar tentje komen opslaan?