Lizzy

Lizzy

Lizzy, een gewone poes, maar toch heel bijzonder.

Lizzy is gevonden als op straat. Ze had een oogbal die veel groter was dan de andere. Daar had ze veel pijn aan. Liliya heeft haar daarom meegenomen naar de kliniek waar de dierenarts constateerde dat het oogje niet te redden was. De druk in haar oog was erg hoog en er zat niets anders op dan het oogje te verwijderen. Haar andere oog ziet slecht maar heeft niet hetzelfde probleem, dus dat oog kon ze houden. Lizzy is dus een slechtziend poesje.

Ze is er niet minder actief om. Ze speelt graag en houdt ook van wilde spelletjes.  Ze kan hier soms zo in opgaan dat ze soms lichtjes bijt. Dat is niet kwaad bedoeld maar dat hoort bij haar spel. Maar om deze reden is Lizzy geen poes om bij kleine kinderen te plaatsen.
Omdat Lizzy zoveel energie heeft om te spelen moet er een vriendje/vriendinnetje met dezelfde speelse energie in haar huisje aanwezig zijn. Honden kent ze niet. Een afgezette tuin waar ze lekker kan rennen is ook wel aan te raden voor deze actieve wildebras. Het is wel belangrijk dat ze de tuin niet uit kan, want door haar slechte zicht zou ze anders zo onder een auto lopen.

Verder is Lizzy een lieve en sociale poes. Wat klein van stuk en daardoor schattig.
Ze is zo dol op aandacht dat ze graag tegen je benen aan kroelt. We hopen dan ook dat we ook voor haar een fijn huisje vinden, ondanks haar handicap en ondanks haar “gewone” uiterlijk. Ze is niet bijzonder mooi om te zien, maar ze heeft wel een erg lief karakter en dat maakt veel goed. Wie geeft dit meisje  een kans?