Liv

Liv

Het sprookje van drie kittens

Er was eens een poes in Roemenië die woonde bij een aardige vrouw. De poes heette Glont. Op een dag hoorde Glont een geschreeuw van jonge kittens uit de tuin van de buren komen. Ze vond het vreemd want de buren hadden helemaal geen katten. Maar ze ging kijken vond drie hongerige kleine kittens die schreeuwden om eten. De moederpoes had ze gekregen in de tuin van de buren en was verdwenen. Glont wist dat het een gevaarlijke omgeving was voor katten met veel verkeer aan de ene kant en zwerfhonden aan de andere kant, ze moest zelf ook altijd uitkijken als ze naar buiten ging. Glont nam dus ook aan dat de moederpoes was omgekomen.

Ze bedacht zich niet langer en nam de kittens 1 voor 1 in haar bekje zoals een echte moederpoes zou doen en nam ze mee naar haar eigen huis. Daar legde ze ze op een veilig en warm plekje en ging bij ze liggen en verzorgde ze. Haar vrouwtje zag het en is snel babymelk gaan halen zodat de kleintjes eten hadden. Glont zorgde voor ze zoals een echte moeder zou doen, ze liet ze zelfs bij haar drinken (hoewel ze geen melk had maar de kittens vonden het fijn en geruststellend). Met veel liefde en goede zorg zijn de kittens opgegroeid. Ze noemde ze Liv, Vicky en Macky.

Maar het noodlot sloeg toe. Het vrouwtje van Glont werd ziek en moest naar het ziekenhuis. Dat betekende dat ze haar huis uit moest en niet langer voor de katten kon zorgen. Glont mocht bij de oude vader van haar vrouwtje wonen, maar de kittens konden daar niet heen, hij woont maar klein. De kittens werden dus alsnog dakloos. Ze werden op straat gezet in die gevaarlijke omgeving met langsrazend verkeer en zwerfhonden. Arme Macky is al gebeten door een hond en heeft een wond in zijn schouder. Gelukkig hoorde Cristina net op tijd dit verhaal. Zij vroeg hulp aan stichting Little Tigers en wij hebben een opvangplekje voor ze gevonden in Nederland.

Vicky, Macky en Liv zijn alledrie vrolijk, speels en sociaal. Ze kunnen prima met andere katten leven en hebben ook echt een maatje in huis nodig. Kinderen zijn geen enkel probleem maar honden vinden ze niet zo leuk. Alledrie kunnen als binnenkat leven maar een hapje frisse lucht op een katveilig balkon of tuin is natuurlijk altijd fijn.

Cristina heeft gezorgd dat de kittens zijn ingeënt, gechipt, nagekeken zijn door een dierenarts. Kortom, helemaal klaar voor een eigen huisje. Zorg jij voor een goede afloop van dit sprookje zodat we straks kunnen zeggen: “en ze leefden nog lang en gelukkig”?