Little en Tiger

Little en Tiger

Deze lieve broers zijn Little en Tiger, die door het asiel zijn vernoemd naar onze stichting 🙂 Het zijn twee sociale en aanhankelijke broers die dol zijn op mensen én op elkaar. Ze verblijven nu in Amsterdam in een opvanggezin en zoeken een gezamenlijk gouden mandje.

Little en Tiger hadden een doodgewoon kattenleventje in Spanje. Ze woonden in een gewoon huis, bij een gewoon gezin. Helaas besloot het gezin terug te keren naar hun land van herkomst en die twee katten zaten ze daarbij kennelijk in de weg. Beide jongen werden zonder pardon naar het asiel gebracht en moesten het verder maar uitzoeken. In Spanje is dit helaas een ‘normale’ gang van zaken. Huisdieren zijn leuk totdat je er genoeg van krijgt en dan dump je ze ‘gewoon’ op straat of, in het beste geval, in een asiel.

Little en Tiger hebben natuurlijk wat tijd nodig gehad om bij te komen van deze grote verandering. Ineens zaten ze in een asiel met tientallen andere katten. Gelukkig zijn de vrijwilligers daar geduldig en liefdevol. Ze hebben de jongens uitstekend verzorgd en met tijd, liefde en geduld hebben Little en Tiger hun draai gevonden. Ze zijn nu weer de lieve, ontspannen en sociale katers die ze ongetwijfeld in hun eerste huisje ook waren. Als ze vrijwilligers het asiel binnenstappen, komen de jongens al op ze af voor een kopje en een knuffeltje. Little is de grootste knuffelaar van de twee: hij vindt het heerlijk om opgetild te worden, in je armen te liggen en eindeloos veel knuffels te krijgen en te geven. Hij slaapt graag ook lekker naast je. Tiger is iets meer op zichzelf. Ook hij ligt graag naast je te soezen en vindt het ook prima om opgetild te worden maar krijgt er wat sneller genoeg van dan zijn broer en zoekt dan weer een eigen plekje op. Tiger is een rustige en ontspannen kat die dol is op zonnebaden. De jongens zijn onafscheidelijk: ze slapen en chillen graag samen en daarom zoeken we ook een huisje waar ze gezellig samen kunnen blijven.

Little en Tiger kunnen goed overweg met andere katten, hoewel ze genoeg hebben aan elkaars gezelschap. Met honden hebben ze nog geen kennisgemaakt dus we weten niet hoe ze daarop zullen reageren. Kinderen en ook grote mensen vinden ze in ieder geval wél leuk. Een tuin of balkon hebben deze jongens niet per se nodig. Als er echter een tuin of balkon aanwezig is, zullen ze die niet afslaan. Wel moet de buitenruimte katveilig zijn of worden gemaakt want we zijn zuinig op deze broers.

Beide katten zijn gewoon gezond. Ze zijn gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Tiger heeft een oogje dat wat kleiner is dan het andere. Hij is hiermee het asiel binnengekomen dus we weten niet hoe dit is gekomen. Mogelijk heeft hij in het verleden een verwonding aan het oogje gehad en is het kleiner geworden door littekenvorming. Hij heeft er in ieder geval totaal geen last van en het geeft hem een unieke look 😉

Mogen deze lieve broers bij jou hun tentje-voor-altijd komen opslaan?