Leo

Leo

Leo, op tijd gered!

Deze lieve en knappe knul is achtergelaten op een plek bij een rivier waar wel meer katjes (zoals Bumble en Boo) worden gedumpt. Sommige mensen komen ze voeren maar mensen die daar in de buurt wonen zijn er minder gecharmeerd van en ‘trakteren’ de katjes op een dosis gif. Daar kwamen Kerrie en haar team achter toen zij bezig waren alle volwassen katten te vangen om te laten steriliseren. Opeens waren steeds meer katjes verdwenen of werden dood gevonden. Gelukkig konden nog wat katjes worden gered.

Leo is absoluut geen veeleisende kat en zou een perfect huisdier zijn voor iemand die een rustige en vriendelijke kat wil. Wel heeft hij iemand nodig die begripvol en geduldig is en hem de eerste paar dagen langzaam en uit zichzelf naar zich toe laat komen. De kans is aanwezig dat hij zich al na enkele dagen laat aaien, zelfs als hij in eerste instantie bang lijkt. Hij vindt het namelijk echt heel prettig. Leo heeft een mooi, lief karaktertje maar komt nog niet voor een knuffel. Hij wacht geduldig tot er iemand naar hem komt. Hoewel hij nog steeds een beetje gereserveerd zal zijn / zich op de vlakte houdt, zal zijn zelfvertrouwen groeien als hij wat langer bij zijn mensen is. Hij zal zich dan meer op zijn gemak gaan voelen en naast je gaan liggen of wellicht op schoot komen.

Goedzak als hij is, is hij nooit te beroerd om andere katten te helpen met het opeten van hun natvoer, tenminste… als ze dat toelaten! Want Leo heeft altijd lekkere trek en houdt van natvoer en smakelijke tussendoortjes.  Ook is hij gevoelig voor genegenheid en hij zoekt dat nu op bij de andere katjes in het asiel. Hij ligt graag bij en zelfs bovenop de katjes. Leo is, sinds hij gedumpt is, niet anders gewend geweest dan met andere katten te leven. Daarom is het belangrijk dat hij een nieuw thuis krijgt waar al een katje aanwezig is of een maatje mee mag nemen. Of hij met honden om kan gaan is niet met zekerheid te zeggen. Wel is bekend dat in het gebied waar Leo gevonden is, veel mensen hun hond uit te laten. Wellicht zou er een klik kunnen zijn met een rustige hond. Aan kinderen is hij niet gewend, daarom denken wij dat hij het best geplaatst kan worden in liefdevol huisje waar geen óf al wat oudere kinderen wonen die geduld hebben.

Vanwege zijn mooie, zachte persoonlijkheid zal hij een geweldig huisdier zijn in een fijne en rustige omgeving. Hij zou in een huis mét of zonder buitenruimte kunnen passen. Die buitenruimte moet dan wel absoluut veilig zijn, zodat hij niet kan ontsnappen of van een balkon kan vallen. Maar voordat hij naar buiten mag moet hij eerst een paar maanden binnen blijven om langzaam te kunnen wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Bij wie staat een leeg mandje te wachten op Leo?