Kensington

Kensington

Kensington, klinkt als muziek in je oren!
Deze makkelijke jonge dame, nog slechts 4 maandjes oud, werd op straat gevonden, samen met een aantal andere jonge katjes. Kerrie bedacht zich geen moment en nam alle katjes mee naar haar asiel. Kensington is nét iets ouder dan de andere gevonden katjes en zij viste achter het net: de andere kittens werden al snel geadopteerd en zij niet. Dat is pech, want als het kitten-seizoen is, dan zijn de asielen overvol en worden de jongsten het snelst geadopteerd.

Gelukkig zijn we in Nederland minder kieskeurig en doet kleur of leeftijd er niet toe. Wat wij belangrijk vinden is karakter! Deze jongedame is een schat. Ze is dol op aandacht en wordt gek van geluk als je haar optilt en lekker met haar kroelt. Als dank zal ze jou in je nek kroelen. En waag het niet om haar neer te zetten op de grond; ze zal je direct met een vriendelijk tikje met haar pootje in je gezicht, laten weten dat ze liever heeft dat je door gaat met kroelen. Uiteraard houdt ze haar nageltjes hierbij in en als dank krijg je een kusje/likje op je neus.

Momenteel leeft ze met andere katten samen en dat gaat erg goed. Het is gewoon een schat voor mens en mede-kat. Het is daarom belangrijk, zeker gezien haar leeftijd, dat ze in een fijn en liefdevol huis komt, waar al een kat is of een speelmaatje mee komt. Of ze ook met honden om kan gaan is niet bekend maar gezien haar lieve, niet dominante, karaktertje denken wij dat het goed gaat met een hond, mits hij/zij katten gewend is.

Kensington hoeft niet perse naar buiten maar laten we eerlijk zijn: een frisse neus halen op z’n tijd is best lekker. Die buitenruimte moet dan wel absoluut veilig zijn, zodat zij niet kan ontsnappen of van een balkon kan vallen.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat ze lang moeten wachten op een forever home. Krijgt ze snel bij jou een gouden mandje?