Jimena

Jimena

Jimena is een mooie, gezellige Spaanse schone. Ze kan in mei naar Nederland vliegen.

Jimena werd samen met haar broertje geboren in een kattenkolonie in Ayamonte, Andalusië. De vrijwilligers van het asiel waren in dat gebied bezig met een sterilisatieproject voor zwerfkatten en ze vielen als een blok voor Jimena!  Dit lieve poezenmeisje liet direct merken dat ze ontzettend graag omringd is door mensen. Ze gaf tientallen kopjes en vroeg om liefdevolle aandacht. Die kreeg ze en de beslissing werd snel genomen: Jimena en haar broertje mochten mee naar het asiel. Voor deze sociale beestjes moest het mogelijk zijn om een huisje te vinden. En inderdaad heeft broertje Blue al een gouden mandje in Duitsland gevonden. Nu Jimena nog.

Jimena is een liefdevolle en vrolijke jonge poes.  Met haar prachtige drie kleuren (rossig, wit en grijs) is ze een echte eye-catcher.  Ze is sociaal, lief, speels en extrovert.  Ze is graag in de buurt van mensen en van de andere katten in het asiel. Dit uit Jimena dan vaak in dankbare kusjes, knuffels en kopjes. Ze speelt graag met de andere katten maar kan zichzelf ook goed vermaken: dan springt ze in een kartonnen doos of rolt ze rustig de speelballetjes over de grond. Jimena kan je met haar prachtige ogen vragend aankijken. “Mag ik heerlijk met je komen kroelen?” lijkt ze dan te vragen. Want daar kan ze echt van genieten en dit kun je dan ook niet weigeren, toch?

Jimena is een hele makkelijk diertje: een huishouden met kinderen, honden of katten is geen enkel probleem voor haar. Jimena wil zo nu en dan graag even naar buiten om een fris neusje te halen. Het is belangrijk dat de tuin of het balkon goed en veilig is afgesloten. Indien deze mogelijkheid er niet is, kan Jimena ook prima als binnenkat leven.

We zijn op zoek naar een lief baasje voor haar, het liefst met een kattenvriendje of poezenvriendinnetje waar ze vrolijk mee kan spelen.