Harold & Olmo

Harold & Olmo

Harold werd samen met nog twee broertjes gevonden op straat. Mensen hoorden gepiep uit een kartonnen doos komen en dat bleken de kleine jongetjes te zijn. Als oud vuil op straat gezet maar gelukkig op tijd gered. De jongens waren nog zo piepklein dat ze in een opvanggezin met de fles grootgebracht moesten worden. Het voordeel van fleskittens is dat ze vaak supersociaal zijn door het vroege contact met mensen.

Olmo werd door een meisje op straat onder een auto gevonden toen hij een maand of drie oud was. Hij was zijn moeder kwijtgeraakt en was helemaal in de war. Eenmaal in het asiel werd hij bij Harold en de andere kittens gezet en kwam gelukkig snel tot rust. Hij had Harold en broertjes als sociale voorbeelden en was binnen no-time ook helemaal op zijn gemakje.

Beide mannetjes zijn dol op mensen, echte knuffelkontjes zijn het. Ze hebben het ook best zwaar in het asiel. In het opvanggezin en direct na aankomst in het asiel hadden ze het natuurlijk heel fijn met al die mensen en aandacht. Helaas is er in het asiel gewoon geen tijd om elke kat uitgebreid aandacht te geven. De jongens verlangen zo ontzettend naar knuffels, liefde en mensen.

Als gezonde jonge katertjes houden de broertjes natuurlijk van lekker spelen. Lekker het muisje aan de hengel proberen te vangen, achter een balletje aan of lekker met elkaar ravotten vinden ze heerlijk.

Harold en Olmo zijn van kleins af aan dikke vrienden. Eigenlijk zijn ze gewoon broertjes geworden. Ze houden zo ontzettend veel van elkaar dat het ondenkbaar is om ze uit elkaar te halen. We zoeken dan ook een thuis waar ze voor altijd samen mogen blijven.  Ze leven heel leuk en vriendelijk samen met de andere katten in hun kennel en kunnen dus prima in een gezin waar al katten zijn. Nodig is dat niet want zo lang ze elkaar maar hebben zijn ze gelukkig. Ook rustige honden die gewend zijn aan katten en rustige tieners zijn geen probleem voor deze lieverds.

De jongens zijn echte binnenkatten. Een buitenruimte is niet nodig maar mocht een echt katveilig balkon of katveilige tuin aanwezig zijn dan zullen ze vast weleens een fris neusje gaan halen.