Hans & Grietje

Hans & Grietje

Dit lieve duo heet Hans en Grietje

Hans is de rode kat met wit en Grietje is wit met grijs. Over hun achtergrond is weinig bekend. De twee verblijven momenteel in een asiel in Spanje. Beiden hebben overgewicht en uit onderzoek is gebleken dat Grietje heel weinig tot niets kan zien. Grietje blijkt goed om te kunnen gaan met haar bijna-blindheid. In het asiel trekt ze zich af en toe terug in haar kooi (waar de deur van open staat); dit geeft haar een gevoel van veiligheid.

Hans is een heel lieve en zachtaardige kat die je rustig dient te benaderen. Hij schrikt snel van harde geluiden en onverwachte bewegingen. Hij houdt erg van spelen en is erg beschermend naar Grietje. Grietje zal in het begin wat afwachtend zijn, maar wanneer ze op haar gemak is vindt ze het ook leuk om te spelen. Ze vinden het allebei fijn om geaaid en gekamd te worden. Opgetild worden en op schoot zitten vinden ze (nog) niet prettig, maar wanneer ze op hun gemak zijn komen ze graag dicht bij je in de buurt zitten.

We zoeken een een rustig thuis zonder kinderen, honden of andere katten. Dit omdat Grietje bijna blind is. Hans en Grietje hebben overgewicht, dus hun nieuwe familie dient er rekening mee te houden dat er niet heel de dag eten voor ze staat. Ze mogen twee kleine maaltijden per dag. Om hun overgewicht kwijt te raken is het de bedoeling dat ze gestimuleerd worden om veel te spelen/ te bewegen. Ze vindenh af en toe een beetje frisse lucht erg fijn, maar door Grietjes slechte zicht moet het wel een afgesloten balkon of tuintje zijn.

Vinden Hans en Grietje bij jou een rustig en veilig nieuw thuis?