Guinness

Guinness

Guiness, daar zeg je geen nee tegen!

Guiness kwam begin september samen met broertje in het asiel van Kerrie. Hij is zachtaardig maar wat verlegen en het duurde dan ook enkele dagen tot een week voordat hij zich op zijn gemak voelde. Nu hij gewend is aan zijn onderkomen en verzorgers komt hij wat los. Inmiddels laat hij zich oppakken en als hij geaaid wordt blijft hij heerlijk op schoot zitten. De volgende uitdaging voor zijn lieve verzorgers is om hem wat langer in hun armen te houden en te knuffelen.

Als hij eenmaal deel uitmaakt van een fijne familie, die hem helpt wat zelfverzekerder te worden, komt hem dat zéker ten goede. Hij is gevoelig voor lekkere hapjes en het aanbieden ervan helpt hem enorm om over zijn verlegenheid heen te komen. Reken maar dat hij naar je toe komt als je iets lekkers in je hand hebt! Hij is nog jong en speels. Hij houdt ervan om te rennen en zich te verstoppen. Ook is hij dol op veertjes aan een touwtje of stok. Door met hem te spelen leert hij je beter kennen en het verbetert zijn zelfvertrouwen! Aan de andere kant kan hij er ook van genieten om vanaf een fijn plekje toe te kijken naar het reilen en zeilen in het gezin.

In het pleeggezin kan Guiness goed overweg met de andere vriendelijke poezen en katten. Omdat hij wat verlegen is, denken we dat hij geplaagd zal worden door dominante katten. Hoewel hij zich ook alleen kan vermaken, heeft hij -gezien zijn leeftijd- een lief –niet dominant- maatje nodig. Aan kinderen is Guinness niet gewend maar (oudere) kinderen die hem in het begin wat ruimte gunnen zou voor hem geen probleem moeten zijn. Verder heeft Guiness nog geen kennis gemaakt met honden maar gezien zijn karaktertje vermoeden wij dat hij wel overweg zou kunnen met een lieve, vriendelijke hond.

Guiness is een binnenkat maar het zou fijn zijn om af en toe een lekkere frisse neus te halen. Er moet dan wel een veilige tuin of veilig balkon voor hem zijn, anders blijft hij liever binnen. Veilig wil zeggen afgeschermd met gaas of een kattennet.

Guiness heeft wat tijd nodig om te wennen. Omdat hij inmiddels gewend is om in een huis te wonen, zal hij zich vermoedelijk wat sneller vertrouwd voelen. Als hij weet dat hij in een veilige en liefdevolle omgeving terecht is gekomen, krijg je er een lieve, blije kat voor terug. Wie kan genoeg geduld opbrengen en warmte geven aan deze schat?